Meclis Canlı

Büyükşehir, Avrupa’da Toplu Ulaşımdaki Gelişmeleri Yakından Takip Ediyor


28.10.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, vatandaşların daha konforlu ve güvenli seyahat edebilmeleri için Avrupa’da ki toplu ulaşım sistemlerini de yakından takip ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Yunanistan’ın Selanik Kentinde düzenlenen, Avrupa Birliği projesi kapsamında hazırlanan “SmartMove” isimli Sürdürülebilir Ulaşım seminerine katıldı. “Kentsel ve Kırsal Ulaşımın Sürdürülebilirliği” başlığına dikkat çeken seminere; Almanya, Bulgaristan, Yunanistan, Portekiz, İspan class="accessibility-plugin-ac"ya, Polonya ve Türkiye’den proje paydaşları katıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Muğla Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk ve yetki alanındaki her konuda gündemi takip eden ve kendini sürekli yenileyen bir anlayışa sahiptir. Bizler de Ulaşım Dairesi Başkanlığı olarak, deneyimlerimizi aktarıp katkı sunarken, kendimizle yarışan bir anlayışla kamuya daha kaliteli hizmet vermek için sevgi saygı ve hoşgörü ile çalışıyoruz. Avrupa’da ulaşım pratiklerinde karşılaşılan sorunlara benzer çözümler üretmiş olduğumuzu görmenin ve dünya kentleri arasında Muğla’yı iyi bir şekilde temsil ettiğimizi bilmenin haklı sevincini yaşıyoruz.”