Meclis Canlı

Büyükşehir atölyesi yüzde 68 tasarruf sağladı


21.12.2022


Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin kendi marangoz atölyesinde yaptığı tamirat ve ürettiği ürünler sayesinde yüzde 68 tasarruf sağlandı. Elde edile bu tasarruf vatandaşlara farklı hizmetler yapılabilmesi için Belediye bütçesinde kaldı.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekonomik koşulların olumsuz etkilerini azaltmak için yürüttüğü tasarruf çalışmalarını yaygınlaştırmaya devam ediyor. Kaynaklarını verimli kullanarak ek tasarruf tedbirleri alan Muğla Büyükşehir Belediyesinde petrol istasyonu, güneş ve çöpten elektrik, araç bakım onarım atölyeleri gibi çalışmaların yanı sıra marangoz atölyesi de önemli katkı sağlıyor. Bu kapsamda marangozhanede tamiratı ve üretimi yapılan malzemelerin piyasa değeri karşısında yüzde 68 tasarruf sağlandı.

 

Ürünler Düşük Maliyetle İmal Ediliyor

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesinin 2014 yılında oluşturduğu marangoz atölyesinde ürünler düşük maliyetlerle imal edilirken piyasaya oranla oldukça düşük fiyatlarda üretim yapılıyor. Marangoz atölyesinde, büro mobilyaları, piknik masaları, banklar, kamelyalar, oturma grupları ve Atatürk köşeleri gibi ahşap ürünler imal ediliyor. Üretilen malzemeler, ihtiyaç duyulan noktalara yerleştirilirken, üretimin ilk aşamasından montajına kadar geçen süreç belediye personeli tarafından yürütülüyor.

 

Büyükşehir Kendi Mobilyasını Üretiyor

Büyükşehir Belediyesine ait marangozhanede belediyeye ait binalarda eskiyen dolap, mobilya, mutfak dolapları ve soyunma kabinleri gibi ahşap yerler yenileniyor. Ayrıca belediyeye ait yeni binaların iç ahşap düzenlemelerini de dışarıdan temin etmeden kendileri yapıyor.  Büyükşehir Belediyesi dışarıdan hizmet almadan ve ekstra bütçe ayırmadan ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

 

Okul ve Meydanlar İçin Atatürk Büstü Üretiliyor

Marangozhanesinin en önemli üretimlerden biri de Atatürk Büstü ve Atatürk Köşesi üretimi. Bugüne kadar okullara 79 adet yeni Atatürk Büstü yapılırken,  36 Atatürk Büstünün bakım ve onarımı gerçekleştirildi. Ayrıca 54 Atatürk Köşesi de çeşitli okullara monte edildi. Okulların yanı sıra marangoz atölyesinde mahalle meydanlarına 69 adet Atatürk Büstü yapılırken, 22 adet mevcut Atatürk Büstünün onarım ve bakımı gerçekleştirildi.