Büyükşehir Alım Garantili Çiçek Üretiminde 6 Milyon Rakamına Ulaşacak

12.10.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi Alım Garantili Çiçek üretiminde 4 milyon 500 bin rakamına ulaştı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Köyceğiz İlçesi Beyobası Mahallesinde başlattığı daha sonra Ortaca ve Dalaman ilçelerinin de üreticilerin katıldığı, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören Alım Garantili Mevsimlik Süs Bitkisi Üretiminde bugüne kadar toplam 4 milyon 500 bin çiçek üretildi.

Ürettiğimiz Çiçeklerle Güzel Muğlamız Daha da Güzelleşiyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Köyceğiz Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi öncülüğünde pilot bölge olarak Köyceğiz Beyobası’nda başlatılan Alım Garantili Mevsimlik Süs Bitkisi üretiminde 3 sezonda 11 serada 4 milyon 500 bin çiçek üretildi. Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan Alım Garantili Çiçek üretimine üreticilerin büyük ilgi gösterdiğini ve Muğla’da üretilen çiçeklerin Muğla’nın parklarını, caddelerini süslediğini söyledi. Salih Tufan; “Köyceğiz Beyobası’nda başlattığımız alım garantili üretime Ortaca, Dalaman ilçelerimizden de üreticilerimiz katıldı. 3 sezon içinde toplam 4 milyon 450 bin çiçek ürettik. 4.sezon üretimimiz için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. 1 milyon 650 bin çiçek üreterek 6 milyon 150 bin rakamına ulaşacağız. Alım garantili çiçek üretiminde üreticilerimiz ne kadar çiçek üreteceklerini, ürettiklerinin alınacağını ve ne kadar kazanacakları bildikleri için bu projeden çok memnunlar. Ayrıca ürettiğimiz çiçeklerin turizm sektöründe hizmet veren işletmelerde kullanılması ve projemizin Muğla genelinde yaygınlaşması için çalışmalar yapıyoruz. Projemize son olarak 6 üreticimiz daha katıldı. 17 üreticimizle Muğlamız için üretmeye, Muğlamızın caddelerini, sokaklarını süslemeye, devam edeceğiz.” dedi.