Meclis Canlı

Büyükşehir Alım Garantili Çiçek Üretim Alanı Genişliyor


25.12.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Köyceğiz’de başlattığı ve büyük ilgi gören Alım garantili çiçek üretimine Ortaca ve Dalaman’da katıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Köyceğiz’de başlattığı, yaz sezonunda 1 milyon 670 bin çiçeğin üretildiği ve vatandaşlardan büyük ilgi gören Alım Garantili Mevsimlik Süs Bitkisi üretimine Ortaca ve Dalaman’dan da üreticiler katıldı ve üretim alanı genişledi.



Alım Garantili Mevsimlik Süs Bitkisi üretimi için pilot bölge seçilen Köyceğiz Beyobası’nda Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Köyceğiz Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yaz sezonu için 1 milyon 670 bin alım garantili mevsimlik süs bitkisi üretmiş ve üretilen bu çiçekler Muğla genelinde park, bahçeleri süslemişti. Kış sezonu için diğer ilçelerden ve vatandaşlardan yoğun talep alan Muğla Büyükşehir Belediyesi talep gelen yerlerde ekolojik ve ekonomik incelemeleri yaparak Ortaca Okçular Mahallesi, Dalaman Şerefler Mahallesi’nde üreticilerle alım garantili mevsimlik süs bitkisi üretimi başlattı.



“Alım Garantili Üretimle Muğlamız ve Yerli Üreticimiz Kazanıyor”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde devam eden Alım Garantili Mevsimlik Süs Bitkisi üretiminde üretici sayısı 17’ye ulaştı. Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan, Alım Garantili mevsimlik süs bitkisi üretimiyle Muğla’nın ve yerli üreticinin kazandığını, üreticiler tarafından projeye gösterilen ilgiden memnun ve mutlu olduklarını söyledi. Salih Tufan; “İlk üretim sezonunu Köyceğiz-Beyobası'nda başlatmıştık. Projemizin ikinci sezonunda Ortaca-Okçular ve Dalaman-Şerefler mahallelerinin de aramıza katılımıyla proje alanımız pilot bölgenin dışına da taşmış oldu. Muğla genelinden üretime katılmak için gelen çok talep var. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı teknik personellerimiz, projeye katılım taleplerini tek tek değerlendiriyorlar. Katılım talebi gelen bölgelerimizin ekolojik ve ekonomik özellikleri tek tek ele alınarak projemizde planlı bir büyüme sağlamaya çalışıyoruz. Alım Garantili Üretim Projemizde mevsimlik süs bitkisi üretimlerini çalı grubu, ağaç grubu ve ibreli grubu bitkilerin üretimleri takip edecek ve zaman içinde Muğla'mızda süs bitkileri sektörü oluşmaya başlayacaktır.  Önümüzdeki yıllarda bu üretim çalışmalarını tüm Muğla'mıza yaymayı planlıyoruz. Projemizde üretim çalışmalarına yeni katılan üreticilerimize hoşgeldiniz diyor ve tüm üreticilerimize kış sezonu üretim çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.



“Verimli Topraklara Sahip Muğlamızda Birlikte Üretiyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla ili genelinde tarıma, üreticiye büyük önem verdiklerini, Alım Garantili üretimi il geneline yayarak Muğla’yı üretim merkezi haline getirmek istediklerini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla, coğrafi ve doğal güzellikleri yanında verimli tarım topraklarına da sahip. Farklı ürünlerin yetişebildiği, tarımdan elde edilen gelirin turizm gelirlerini de aştığı Muğlamızda tarıma, üreticimize, köylümüze büyük önem veriyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak alım garantili mevsimlik süs bitkisi üretimi ile, üniversitemizle birlikte hayata geçirdiğimiz toprak, sulama suyu, yaprak analiz laboratuvarımız ve daha birçok hizmetimizle Muğla’da köylümüzün, üreticimizin yanındayız. Ayrıca alım garantili çiçek üretimimize hanımeli değdi. Emekçi ve üretici kadınlarımız alım garantili çiçek üretimine katılarak aile ekonomisine katkı sağlıyorlar. Projemizde emeği geçen, Muğla için üreten herkese teşekkür ediyorum.” dedi.