Meclis Canlı

Büyükşehir Acil Müdahale Tekneleri göreve başladı


10.11.2022


Muğla Büyükşehir Belediyesi deniz yangınlarına ilk müdahale ve deniz yüzeyinde temizlik için 3 adet acil müdahale teknesini aldı. Tekneler Bodrum, Marmaris ve Fethiye ilçelerinde göreve başladı.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi kıyı tesislerinde ve denizlerde oluşabilecek her türlü olumsuzluklara hızlı ve etkili şekilde müdahale etmek için 3 farklı boy ve tipte acil müdahale teknesi aldı.

 

3 Tekne Göreve Başladı

Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan üç adet çok amaçlı acil müdahale teknesi deniz yangınlarına ilk müdahale, personel ve yaralı nakli, denizde kontrol görevi ve deniz yüzeyi temizliği yapacak. Üç adet çok amaçlı acil müdahale teknesi Fethiye, Bodrum ve Marmaris limanlarında göreve başladı.

 

Deniz Yüzeyi Temizliği Yapacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından son olarak alınan Fethiye Limanında göreve başlayan 4.50 metre eninde, 9.80 metre uzunlunda olan çok amaçlı acil müdahale teknesinde, deniz yüzeyi temizliği için konveyör sistemi bulunuyor. Ayrıca teknenin üzerinde vinç sistemi de yer alırken birçok farklı duruma müdahale yeteneği bulunuyor.