Meclis Canlı

Büyükşehir, 7 Yaşındaki Kalp Hastası Kız İçin Harekete Geçti


19.12.2016

Dalaman Narlı Mahallesi’ne evde bakım hizmeti için giden Muğla Büyükşehir Belediyesi personelinin ziyaret ettiği evde gördüğü kalp hastası minik kız için çalışmalar başlatıldı. 

Geçtiğimiz hafta Dalaman Narlı Mahallesi’ne rutin ziyaretler için giden Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmet birimi personeli, mahallede 7 yaşındaki bir kıza rastladı. Durumunun görülmesinden sonra yapılan araştırma sonucunda kalp rahatsızlığının olduğu öğrenilen minik kız için harekete geçildi.



Yapılan çalışmalar sonrasında minik kız, Muğla Büyükşehir Belediyesi sağlık personeli ve ailesi ile birlikte, önce MSKÜ Tıp Fakültesi çocuk hastalıkları bölümünde muayene ettirildi. Yapılan muayenesi sonucun da İzmir’deki Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi Genetik Bölümü’ne götürüldü. Orada yapılan muayene ve tetkiklerden sonra minik kızın kalp rahatsızlığı olduğu, buna bağlı olarak da fiziksel rahatsızlıkların oluştuğu öğrenildi. Taburcu edilen hasta Büyükşehir Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı personeli tarafından Narlı Mahallesindeki evine getirildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki günlerde tahlillerden çıkacak sonuçlara göre minik kız için tedavi çalışmalarına ve desteğe devam edecek.