Büyükşehir 5 ayda 127 kilometre yol çalışması gerçekleştirdi

17.10.2022

Muğla Büyükşehir Belediyesi 2022 asfaltlama programı kapsamında 8 Haziran 2022 tarihinde başlattığı çalışmalarla bu güne kadar 127 km. yol çalışması yaptı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluk alanı içerisinde bulunan ilçe ve kırsal mahallelerde yol çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda bugüne kadar büyükşehir belediyesi tarafından 2 bin 869 km. yol çalışması yapılırken 2022 yol programı da sona eriyor. Hava şartlarının asfalt dökümüne uygun hale gelmesi nedeniyle Haziran ayında başlatılan çalışmalarla birlikte bu yıl 127 km. yol çalışması tamamlanırken yaklaşık 20km’lik yol çalışmasının daha yapılacağı öğrenildi.

Çalışmalar kapsamında ekipler Yatağan, Menteşe, Milas, Dalaman, Bodrum, Datça, Fethiye, Seydikemer ve Marmaris ilçelerinde asfalt ve parke kaplama çalışmaları yaptı. 2022 asfalt ve parke kaplama çalışmalarında 146,45 km’lik yolun 127.10 km’sini tamamladı. Ekipler 56,90 km 1. Kat sathi kaplama, 84,70 km 2. Kat sathi kaplama ve 4,85 km parke kaplaması gerçekleştirdi. Program kapsamında geri kalan 19,35 km’lik yolun yıl sonuna kadar tamamlanacağı öğrenildi.

Bayır-Çiftlik Yolunda Çalışmalara Başlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri Menteşe ilçesi Bayır Çiftlik mahalle yolunda asfaltlama çalışmalarına başladı. 15 km uzunluğunda ki yolun yaklaşık 2 km’lik kısmında 1. Kat sathi kaplama çalışması tamamlandı. Ekipler bölgede asfaltlama çalışmalarına devam ediyor.