Meclis Canlı

Büyükşehir 213 Ton Yem Bitkisi Tohumu Dağıttı


08.11.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi üreticilere desteğini tohumla sürdürdü. 



Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın “Ot Yem Tarladan Et Süt Muğla’dan” sloganıyla yola çıktığı yem bitkisi tohumu desteğinde sona gelindi.

İlçelerde bulunan Ziraat Odalarından gelen talepler üzerine il genelinde toplamda 213.700 kilogram (tritikale, arpa, fiğ, yonca ve yulaf) yem bitkisi tohumu çiftçilere ücretsiz olarak dağıtıldı.  İl genelinde 1600 üreticiye ulaşılan bu destekleme sonrasında toplamda 12 bin 053 dönüm araziye yem bitkisi ekimi yapılacak.

“Büyükşehir’in Desteğinden Memnunuz”

Milas’ta yapılan tohum dağıtım töreninde konuşan Hisarcık Mahallesi Muhtarı Ahmet Çomak “Büyükşehirden memnunuz, üreticiye her türlü desteği yapıyor. Su, yol hizmetlerinden ve tarımsal alanda da  desteklerinden oldukça memnunuz.” Dedi.



Tohum desteğinden faydalanan Aysel Onay isimli vatandaş ise “Ziraat Odası Başkanlığı’ndan telefonuma bir mesaj geldi. Mesajda Büyükşehir’in tohum dağıtacağı söyleniyordu. Bende başvurdum, bu gün de teslim aldım. Büyükşehir’in böyle desteklerde bulunmasından dolayı çok memnunum. Kırsal kesimi kalkındırmak açısından bizlere fayda sağladı. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.” İfadelerini kullandı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan konu hakkında “Tarımın Muğla’daki öneminin ve Muğla’daki hayvancılığın değerinin farkındayız. Hayvancılıkta kaba yemi çiftçilerin kendileri üretime geçtiği taktirde hayvan verim seviyesinin artacağını, buna bağlı olarak da girdi maliyetlerinin daha da düşeceğine inanıyor, bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” İfadelerini kullandı.



Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Tufan hasat sonrasında gerekli incelemelerin de yapılacağını belirtti.