Meclis Canlı

Büyükşehir 11 ihbara müdahale etti


03.03.2022


Muğla’da Çarşamba günü sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış il genelinde etkili oldu. 24 saatte en fazla yağış 61 kilogram ile Fethiye’ye düşerken Muğla Büyükşehir Belediyesi, 111 ihbara kısa sürede müdahale etti.  

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) il genelinde 24 saatlik yağış miktarlarını yayımladı. AKOM’dan alınan verilere göre en fazla sağanak yağış metrekareye 61 kilogram ile Fethiye’de yaşanırken, sırasıyla metrekareye Dalaman’da 60,1, Marmaris’de 46,9, Köyceğiz’de 40,1, Ortaca’da 39,9, Yatağan’da 39,8, Seydikemer’de 35, Ula’da 34,2, Datça’da 33,3, Meneteşe’de 30,7, Bodrum’da 22,7, Milas’da ise 17,2 kilogram yağış düştü.

 


Ekipler ilk yağışla teyakkuza geçti

Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada ise çağrı merkezine toplam 111 ihbar geldiği açıklandı. Açıklamada; “Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin her birimi ilk yağışla birlikte yaşanabilecek olumsuzluklara karşı teyakkuza geçti. İl genelinde geçen 24 saatlik süre zarfında birimlere gelen 111 ihbar ekiplerimiz tarafından kısa sürede değerlendirilerek müdahale edildi. İlimiz ilçe merkezlerinde yaşanan sağanak yağış nedeniyle kanal, dere ağzı, mazgal temizlikleri gerçekleştirilirken 2 konut su baskınına müdahale edildi. Yüksek kesimlerde ise ekiplerimiz karla mücadelesini sürdürürken olaylara 81 personel, 30 iş makinası, 17 araç, bir itfaiye aracı ile kısa sürede müdahale edildi” denildi.

Muhtarlardan Büyükşehir’e teşekkür

Muğla’nın yüksek kesimlerinden yaşanan kar yağışı nedeniyle yolları kapanan mahallelerde kısa sürede kar küreme ve tuzlama çalışması yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi, muhtarlardan da teşekkür aldı. Milas’ın Çukur Mahallesinde yaşanan şiddetli kar yağışı sonrası yollar kapanırken ekiplerin müdahalesi sonrası kısa sürede yol trafiğe açıldı. Çalışmaları yerinde takip eden Çukur Mahallesi Muhtarı Bilgin Çetin ise sosyal medya hesabından paylaşım yaparak Muğla Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.