Meclis Canlı

Büyükşehir 100 Temel Eseri 100 Okula Dağıttı


25.04.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi dünya klasikleri ve Türk Edebiyatı’ndan 100 temel eseri kırsaldaki 100 okulda çocuklarla buluşturdu.

Muğla genelinde yollardan, tarıma, sağlıktan eğitime, alt yapıdan, spor tesislerine kadar her alanda hizmet veren Muğla Büyükşehir Belediyesi özellikle kırsalda yaptığı hizmetler ve yenilikçi projelerle dikkat çekmeye devam ediyor. 100 Okula 100 Temel Eser projesi ile yola çıkan Büyükşehir Belediyesi dünya klasiklerinden ve Türk Edebiyatı’ndan 100 temel eseri Muğla’nın kırsalındaki 100 okula dağıtarak çocukların okuma alışkanlıklarını arttırmak ve çocukların ufkunu genişletmek için önemli bir adım attı.

Yalnız Efe’den Robinhood Define Adası’na, Dedekorkut Hikayeleri’nden, La Fontaine’den Seçmeler’e, Vatan Yahut Silistre’den 80 Günde Devri Alem’e, Köroğlu’ndan Peterpan’a ve daha birçok dünya klasiği ve Türk Edebiyatı’nın değerli eserleri Muğla genelinde 100 okula dağıtıldı. Menteşe’de 10, Yatağan’da 10, Datça’da 6, Ortaca’da 7, Kavaklıdere’de 7, Fethiye’de 7, Milas’ta 10, Seydikemer’de 10, Dalaman’da 6, Köyceğiz’de 7, Bodrum’da 7, Marmaris’te 7, Ula’da 6 kırsal okula tek tek dağıtılan kitaplara çocukların ilgisi yoğun oldu.

“Ümidimiz gençlerin ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarması için bir tuğlada biz koymak istedik”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, geleceğin teminatı çocukların fikri, vicdanı, irfanı hür nesiller olarak yetişmesi ve vatana faydalı bireyler olması için sağlam temelleri olan bir eğitime ve okumaya ihtiyaçları olduğunu söyledi ve onlara okuma alışkanlığı kazandırmak, yeni ufuklar açmak için bu projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Hepimizin hayatında okumayı yeni öğrendiği dönemlerde çok sevdiği, okurken keyif aldığı kitaplar vardır. Ya o kitabın konusu ya da kitaptaki kahraman dikkatimizi çeker ve bizlerin yeni hayaller kurmasını, yeni dünyaları tanımamıza aracılık eder. Her kitap farklı dünyalara açılan bir penceredir. Geleceğimizin garantisi, hepimizin ümidi çocuklarımızın aldıkları eğitimin yanında farklı kitaplar, yazarlarla tanışması, daha fazla okuması ve ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarması yolunda bir tuğla da biz koymak istedik. Köy Enstitüleri’nin kurucusu ve dönemin Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel’in Türkçeye çevirttiği dünya klasikleri ve Türk edebiyatımızın unutulmaz eserlerini çocuklarımız için bir araya getirdik. Muğlamız genelinde özellikle kırsaldaki 100 okulumuza bu kitapları tek tek dağıttık. Ülkemizin kurucusu Atatürk’ün ilke ve devrimleri ile aydınlanan yolda tekrar ilerlemesi, çocuklarımızın fikri, irfanı, vicdanı hür nesiller olarak yetişmesi için bu tür proje ve çalışmalara devam edeceğiz. 23 Nisan Haftası’nda tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, bizlere eşsiz bir vatan emanet eden, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygı ve şükranla anıyorum.” dedi.