Meclis Canlı

Bozburun’un 2050’ye kadar içme suyu sorunu çözülüyor


07.03.2019

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Marmaris İlçesi Bozburun Mahallesinin içme suyu problemini ortadan kaldırıyor. Büyükşehir belediyesi tarafından bölgeye 25 Milyon TL yatırımla 44 bin 800 metrelik yeni içme suyu hattı yapılarak 2050 yılına kadar su sıkıntısı ortadan kaldırılıyor.

 Dünya Bankasından alınan 83 Milyon Euro ve Mayıs ayında prosedürleri tamamlanacak olan 65 Milyon Euro (Toplam 900 Milyon TL) kredi ile İl genlindeki önemli alt yapı eksikliklerini ortadan kaldıracak olan Muğla Büyükşehir Belediyesi, bu yatırımların en büyüklerinden birini Marmaris İlçesine yapıyor. Özellikle turizm sezonunda önemli sayıda misafir ağırlayan Bozburun Yarımadasının yetersiz olan içme suyu hatları yeniden yapılıyor.

Bozburun Yarımadasına 44 Bin 800 Meterlik Yeni İçme Suyu Hatları Yapılıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 2017 yılında başlatılan ve 2018 yılında hazırlıkları tamamlanan proje çalışmaları 2019 yılı içerisinde uygulanmaya başlanıyor. Bozburun Yarımadasında bulunan Turunç, Orhaniye, Bayır, Selimiye, Söğüt, Bozburun, Taşlıca, Osmaniye ve Turgut Mahallelerini kapsayan 44 bin 800 metrelik yeni içme suyu hatları yapılıyor. Yaklaşık 25 Milyon TL’ye mal olacak projenin tamamlanmasının ardından bu bölgelerdeki su sıkıntısı 2050 yılına kadar ortadan kalkmış olacak. Resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından kısa süre içerisinde hat çalışmalarının başlaması planlanıyor. 

Marmaris’e 51 Milyon 720 Bin TL Alt Yapı Yatırımı Yapılacak

Bozburun Yarımadasına yapılacak olan 25 Milyon TL’lik yeni içme suyu hatlarının yanı sıra Marmaris İlçesinde içme suyu ve arıtma sorunu yaşayan diğer bölgelerdeki eksikliklerin giderilmesi için de gerekli proje çalışmaları tamamlandı. Bu doğrultuda Adaköy ve Aksaz Deniz Üssü kanalizasyon projesi, Marmaris, Turunç atıksu arıtma tesislerinin ve kanalizasyon alt yapısının revizyonu, içme suyu depolarının yenilenmesi, Taşhan içme suyu projesi gibi önemli projeler hayata geçirilecek. Böylelikle Muğla Büyükşehir Belediyesi

yeni sağlanan kredi ile Marmaris ilçesine toplam 51 Milyon 720 Bin TL alt yapı yatırımı yapacak.  

Başkan Gürün; “Güçlü alt yapı ilçelerimizin güzelliğine güzellik katacak”

Yatırımlar hakkında açıklamalarda bulunan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, önümüzdeki süreçte güçlü alt yapısı olan merkezler yaratacaklarını belirtti. Başkan Gürün, Dünya Bankasından alınan 83 Milyon Euro ve Mayıs ayında prosedürleri tamamlanıp alınacak 65 Milyon Euro kredinin tamamını alt yapı yatırımları için kullanacaklarını vurguladı. Başkan Gürün, “Dünya bankasında 83 Milyon Euro kredi aldık ve 65 Milyon Euro’luk kredimizde onayda. Böylelikle Muğla’mızın alt yapısı için 900 Milyon TL’lik kaynak sağladık. Önümüzdeki dönemde tüm ilçelerimizde alt yapı problemlerini aciliyet sırasına göre çözeceğiz. Bu kapsamda Marmaris İlçemizde 51 Milyon 720 Bin TL’lik alt yapı yatırımı planladık. Bunlardan en önemlisi yıllardır içme suyu yetersizliği yaşayan Bozburun Yarımadasının içme suyu problemini ortadan kaldıracak olan projemizdir. Bölgede yapacağımız çalışmalar ile 2050 yılına kadar yarımadanın içme suyu sorununu ortadan kaldıracağız. Bunun yanı sıra Marmaris’te arıtma ve kanalizasyon yatırımlarımız hazır ve bunları en kısa sürede hayata geçireceğiz” diye konuştu.