Meclis Canlı

BotaniKarya Botanik Bahçesi İçin İmzalar Atıldı


08.09.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Güney Ege Kalkınma Ajansı “BotaniKarya Botanik Bahçesi” projesi için imzaları attı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın yürüttüğü BotaniKarya Botanik Bahçesi projesi için Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) arasında sözleşme imzalandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve GEKA arasında imzalanan protokolle, Marmaris İlçesi Çamlı Mahallesi Gökbük mevkiinde bulunan, mülkiyeti Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait 27 bin metrekare arazi üzerinde kurulacak olan BotaniKarya Botanik Bahçesi projesinin yüzde 25 maliyetini GEKA karşılayacak. Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan Alternatif Turizm Mali Destek programından destek almaya hak kazanan BotaniKarya Botanik Bahçesi Projesi’nde Botanik Bahçesi, Macera Parkuru, Kafeterya-Dinlenme Alanları, Hobi Bahçeleri, Teşhir ve Üretim Seraları, Araştırma-Geliştirme Alanları, Entomoloji ve Herboloji Müzeleri, Tohum Bankası, Yöresel ürünler ve El sanatları tanıtım ve satış yerleri bulunacak.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan imza töreninde yaptığı konuşmada, 27 bin metrekare üzerine kurulacak BotaniKarya’nın 20 bin metrekaresinin düz alan, 7 bin metrekaresinin de ağaçlık alan olduğunu, ağaçlık alanda macera parkuru gibi alanların yer aldığını, diğer alanda da yerel tohumların korunması için tohum bankası ve iki adet yeraltı müzesinin olacağını söyledi. GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata’da imza töreninde, Muğla’nın turizmde söz sahibi illerin başında geldiğini, bölgedeki deniz turizmini alternatif turizm olanakları ile destekleyerek hedeflerinin bölgeyi küresel turizm merkezi haline getirmek olduğunu söyledi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi projesinin Muğla’ya ve bölgeye hayırlı olmasını diledi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, BotaniKarya Botanik Bahçesi projesi imza töreninde, GEKA ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Muğla’nın değerlerini ön plana çıkarmak, sosyal ve ekonomik hayatına katkı yapmak için işbirliği yaptıklarını, projenin maliyetinin 2 milyon 368 bin 647 lira olduğunu, bunun 600 bin lirasını GEKA’nın katkı olarak verdiğini söyledi ve projede emeği geçen herkese teşekkür etti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “BotaniKarya Botanik Bahçesi projesi ile çağımızın en önemli alanlarından biri olan yerel tohumların korunmasını ve tohum bankası oluşturulmasını hedefliyoruz. Ayrıca BotaniKarya bahçemiz içerisinde gençlerimiz çevreyle, doğayla iç içe bölgesel değerlerini koruması ile ilgili eğlence ve eğitim amaçlı alanları olacak. Deniz, kum, güneş turizminin dışında alternatif alan ve bazı konularda farkındalık yaratmak için bu projenin çok önemli bir fonksiyonu var. Proje hayata geçtiğinde ilimizde ve bölgemizde ses getireceğine inanıyorum. Projede emeği geçenlere, projeye destek veren GEKA’ya teşekkür ediyor, projenin Muğlamıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.