Meclis Canlı

Bodrum’da Kanalizasyon Çalışmalarının Yüzde 51’i tamamlandı


07.02.2022


Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı Bodrum’da devam eden kanalizasyon hattının yüzde 51’i tamamlandı. Devam eden çalışmalar tamamlandığında Bodrum’da altyapıdan yararlanma oranı %46’dan %91’e yükselecek.

 

Bodrum Yarımadasının altyapı eksiklerini gidermek, güçlü bir sistemi oluşturmak ve daha çevreci bir kent yaratmak adına Büyükşehir Belediyesi tarafından yarımada da önemli projeler hayata geçiriliyor. Bu projelerin en büyüklerinden biri olan Bodrum kanalizasyon çalışmaları hızla ilerliyor. 1 Milyar 46 Milyon TL’lik altyapı yatırımının devam ettiği ilçede 338 Milyon TL’lik Bodrum kanalizasyon hattının yüzde 51’i tamamlandı. Kanalizasyon projesi tamamlandığında Akyarlar, Peksimet, İslamhaneleri, Turgutreis, Bahçelievler, Geriş/Erdemil, Koyunbaba ve Gümüşlük Mahalleleri yararlanacak. Proje kapsamında 79 km. kanalizasyon hattı,  bin 942 adet muayene bacası, 490 parsel bacası ve çalışmalarda zarar gören yollarda 50 bin 376 metrekare tamirat çalışması yapıldı.

 

Kanalizasyon Çalışmalarının Devam Ettiği Mahalleler

Kanalizasyon çalışmaları kapsamında Büyükşehir Belediyesi ekipleri Turgutreis Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, Koyunbaba Mahallesi Yörük Ali Efe Sahilinde, Peksimet Mahallesi Gümüşlük Caddesi ve Ormancılar Sitesi 7. Caddesinde, İslamhaneleri 4. Sokakta Kanalizasyon şebeke hattı ve muayene bacası imalat çalışmalarını sürdürüyor.