Bodrum’da çıkan Yangın Tamamen Söndürüldü

08.08.2019

Bodrum İlçesi Mumcular Mahallesindeki ormanlık alanda yangın çıktı. 30 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü yangın karadan ve havadan yürütülen söndürme çalışmalarıyla söndürüldü.

Bodrum İlçesi Mumcular Mahallesinde dün 14.15 saatlerinde orman yangını başladı. Başlayan yangına Muğla Büyükşehir Belediyesi, Orman Genel Müdürlüğü, Milas ve Bodrum Belediye ekipleri tarafından anında müdahale edildi. Saat 21.00 dolaylarında kontrol altına alınan yangında 30 hektarlık ağaçlık alan zarar gördü.

Yangına 14 Helikopter İle Müdahale Edildi

Yangının çıktığı bölgenin yerleşim alanına yakın olması nedeniyle alevlerin kontrol altına alınması için yoğun çaba sarf edildi. Orman Genel Müdürlüğüne ait 14 helikoter, 39 arazöz, 31 su tankeri ile yangına müdahale edilirken, Muğla Büyükşehir Belediyesi 52 personel 14 araç 4 iş makinesi ile yangına müdahale etti.    Yapılan çalışmaların ardından yangın yakındaki yerleşim yerlerine sıçramadan kontrol altına alınarak söndürülürken soğutma çalışmaları devam ediyor. Bodrum’da ki yanığının yanı sıra aynı anda Tuzabat Mahallesi Milas Karayolu Boğa Yokuşu mevkiinde yangın çıktı. Ekipler kısa sürede yangına müdahale ederek alevleri kontrol altına aldı ve bu bölgedeki soğutma çalışmaları tamamlandı.