Meclis Canlı

Bodrum’da Alt Yapının 23,5 Kilometresi Tamamlandı


04.07.2020


Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Bodrum Yarımadasında başlattığı Bodrum tarihinin en büyük yatırımı olan 120 Milyon TL’lik alt yapı çalışmasının 23,5 kilometresi tamamlandı. Alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından Akyarlar, Peksimet, İslamhaneleri, Turgutreis, Bahçelievler, Geriş/Erdemil, Koyunbaba ile Gümüşlük Mahallelerinin kanalizasyon sorunu ortadan kalmış olacak.

 

Dünya’nın ve Türkiye’nin en gözde turizm merkezlerinin başında gelen Muğla’nın Bodrum ilçesinde alt yapı sorunu çözüme kavuşuyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Bodrum tarihinin en büyük altyapı yatırımı olarak dikkat çeken ve Bodrum’un kanalizasyon sorununu ortadan kaldıracak olan alt yapı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. İlk etapta 120 Milyon TL yatırım ile 160 kilometre uzunluğunda kanalizasyon hattının yapılacağı altyapı çalışmalarının 23,5 kilometresi tamamlandı.

 



160 km kanalizasyon hattı yapılıyor

Dünya Bankası ve İller Bankası’ndan sağlanan 83 Milyon Euro’luk kredinin 350 Milyon TL’si ile Bodrum ilçesinin en büyük sorunlarından birisi olan alt yapı sorununun büyük bölümü çözülüyor. Bodrum halkının yüzde 30’unun yaşadığı Turgutreis, Akyarlar ve Gümüşlük çevresine yapılan en büyük altyapı yatırımı olarak dikkat çeken projede ilk etapta 120 Milyon TL yatırım ile 160 kilometre kanalizasyon çalışması yapılıyor. Proje kapsamında Akyarlar, Peksimet, İslamhaneleri, Turgutreis, Bahçelievler, Geriş/Erdemil, Koyunbaba ve Gümüşlük Mahalleleri kanalizasyon hatlarına kavuşacak.

 

Başkan Gürün: “Vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri tutmanın, Bodrum’a yakışan alt ve üst yapıları gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.”

Doğal ve eşsiz güzellikleri ile dünyanın ve Türkiye’nin en gözde şehirlerinden biri olan Muğla’da vatandaşların huzuru ve mutluluğu için var güçleri ile çalıştıklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Muğla’nın incisi Bodrum’da altyapı çalışmalarının aralıksız devam ettiğini, en büyük yatırımı altyapıya ayırdıklarını belirtti.

 

Başkan Gürün; “Muğla’mızda birbirinden değerli 13 ilçemizde önem ve aciliyet durumuna göre hizmet ve projelerimizi belirleyerek çalışmalara başladık. Altyapı konusunda büyük eksiklikleri olan Bodrum için tarihinin en büyük altyapı yatırımını başlattık. Güzel Bodrumumuz bundan sonra altyapı sorunları ile değil, sanatın, kültürün, güzelliklerin merkezi olarak anılacak” dedi.