Bodrum’a Yeni İçme Suyu Hatları

01.02.2019

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum İlçesinde içme suyu çalışmalarını hızlandırdı. Yarımadanın birçok mahallesinde devam eden çalışmalarla yaz aylarında yaşanan su sıkıntıları en aza indirilmeye çalışılıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İl genelinde içme suyu hat çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda özellikle yaz aylarında su sıkıntıları yaşanan Bodrum İlçesine yeni hatlar yapılırken gerekli bölgelerde yenileme çalışmaları devam ediyor.

İki Mahalleye 3 Bin 500 Metre Hat

Bodrum İlçesinde birçok noktada hat çalışması yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, Konacık Mahallesinde 2 bin 500 metre yeni içme suyu hattı yapımına devam ediyor. Hat çalışmasının bin 250 metrelik kısmı tamamlanarak üstü kapatılırken kalan bin 250 metrelik kısım için kazı işlemleri devam ediyor. Kazı çalışmasının ardından ekipler bölgeye yeni hatları döşenerek bölgenin önemli bir ihtiyacını ortadan kaldırılacak. Ayrıca hat çalışmasının tamamlanmasının ardından Konacık Mahallesine yeni yapılan devlet hastanesinin içme suyu ihtiyacı da karşılanmış olacak.

Eskiçeşme Hatları Yenilendi

Bunun yanı sıra Eskiçeşme Mahallesinde Bodrum Belediyesi tarafından yapılacak olan yol çalışması nedeniyle kazılan Cafer Paşa Caddesi üzerindeki hatlarında yenileme çalışması tamamlandı. Hatlarda sürekli arızaların meydana gelmesi nedeniyle mahallede sık sık su kesintileri yaşanmaktaydı. Kullanım ömrünü tamamlamış olan içme suyu hatlarının bin metrelik kısmı Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yenilenerek vatandaşların hizmetine sunuldu.