Meclis Canlı

Bodrum Limanında Kabotaj Bayramı Etkinlikleri


04.07.2016



1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Bodrum Limanında Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Bodrum Liman Başkanlığı koordinasyonuyla Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan etkinlikler Bodrum Belediyesi Mahfel Kafe önünde düzenlenen yarışmalarla sürdürüldü. Yarışmaların tamamlanmasından sonra Liman Meydanında Muğla Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği etkinliklerle kutlamalara devam edildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası tarafından icra edilen klasik müzik dinletisi ve “Ufku Gözleyen Denizci” temalı canlı heykel performansı yerli ve yabancı misafirlerin büyük beğenisini topladı. Limanda bağlı teknelerde asılı Türk bayraklarının tamamının Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilendiği etkinlikte vatandaşlara da çeşitli hediyeler dağıtıldı.


Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 12 Mayıs 2016 tarihinde yapılan protokol ile Muğla Büyükşehir Belediyesine devredilen Bodrum Limanı devir tarihinden bu yana Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğine bağlı Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğü tarafından işletiliyor. Limanın devir alınmasından bugüne kadar yolcu salonunun bakım-onarımı, ahşap iskelenin onarımı, limanın tamamını kapsayacak güvenlik kameralarının kurulumu, elektrik, su ve atık alım servis kutularının bakım-onarımı, limanda görevli güvenlik görevlilerinin sayısının artırılması gibi pek çok iş ve işlem Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa sürede tamamlandı. Ayrıca limanın çalıştırılabilmesi için gerekli “Kıyı Tesisi İşletme İzni” Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından alınarak liman hizmetlerinin aksamaması sağlandı. Vatandaşın ve misafirlerin liman hizmetlerinden azami ölçüde faydalanabilmesi için gerekli yatırımların ve hizmet standartlarının artırılması yönünde çalışmalarının sürdürüldüğü bilgisi alındı.