Meclis Canlı

Bodrum-Gündoğan Arasına Alternatif Güzergah


12.06.2017

Bodrum-Gündoğan hattı için belirlenen alternatif güzergahı hakkında açıklama.

Çağdaş yönetim ve görev anlayışı ile Muğla İlindeki ulaşım hizmetlerini insan odaklı ve çevreye duyarlı olarak yerine getirmek üzere kaliteli, örnek ve güvenilir hizmet sunmayı amaçlayan Muğla Kent Hizmetleri MUTTAŞ A.Ş tarafından Muğla İlinin mekânsal, sosyal ve ekonomik özelliklerine göre ulaşım ihtiyaç ve talepleri ile sürdürülebilir gelişmeyi dikkate alarak; şehir ve yakın çevresinin ulaşım sistemini, ulaşım ağını, standart ve kapasiteleri ile değerlendirip, kamu kurum ve kuruluşları, vatandaşlar ile öğrencilerin talepleri de göz önünde bulundurularak ulaşımın konforlu ve rahat sağlanması amacıyla hizmet vermekte olduğu belirtildi.

65 yaş ve üzeri vatandaşların toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmaları ve 4736 Sayılı Kanun kapsamındaki ücretsiz taşınma hakkı bulunanlar ile engelli bireylerin de sosyal yaşama adaptasyonlarının sağlanması amacıyla Bodrum – Gündoğan hattında verilen toplu taşımacılık hizmetinin karşılıklı on iki seferi Yalıkavak (İnönü Caddesi üzerinden) ve Gökçebel Mahalleleri üzerinden sağlanmaya başlanarak vatandaşların aktarmasız olarak zaman kaybı yaşamadan ulaşımlarının sağlanıyor.  Bodrum – Gündoğan hattında verilen toplu taşıma hizmetinin karşılıklı 24 seferi ise Göltürkbükü ve Torba Mahalleleri üzerinden sağlanmaktadır.

Açıklamada ayrıca MUTTAŞ toplu taşıma araçlarının güzergâh ve sefer saatlerine www.mugla.bel.tr. web adresinden ulaşılabilecek.