Meclis Canlı

Bodrum Ana Hatlarındaki Arıza Kısa Sürede Giderildi


21.11.2018

Bodrumda meydana gelen su baskınları nedeniyle Yarımadayı besleyen DSİ Kuzey ve Güney isale hatlarında oluşan arıza, Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kısa sürede giderildi.

Bodrum İlçesinde hafta sonu meydana gelen su baskınları, İlçeyi besleyen içme suyu hatlarına da zarar verdi. Göltürkbükü, Gündoğan ve Yalıkavak mahallelerini besleyen DSİ kuzey ana isale hattı ve Akyarlar, Gümüşlük, Peksimet, Turgutreis Mahallelerini besleyen Güney isale hatlarında büyük arızalar meydana geldi. Su baskınları nedeniyle arızalara hemen müdahale edilemezken mahallelerin su sıkıntısı yaşamaması için alternatif kaynaklardan içme suyu sağlandı. Yağmur sularının çekilmesinin ardından MUSKİ Genel Müdürlüğünde görevli 3 kepçe, 1 vinç, 2 kamyon ve 12 personel arızalara müdahale etti. Pazar günü oluşan arızalar yoğun çalışma sonrasında pazartesi günü tamir edildi.

Bunun yanı sıra Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Bodrum ilçesinde meydana gelen su baskınlarının meydana getirdiği olumsuzluklara da müdahale etmeye devam ediyor. Tıkanan dere ağızları, yağmur suyu hatları, mazgallar açılırken dere kenarlarında yıkılan istinat duvarlarının tamirat çalışmaları da sürüyor.