Bisiklet İle Yaşanabilir Şehir Muğla

18.03.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Muğla İlinin bisiklet ile yaşanabilir şehirlerden olması için çalışmalarına devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri, yaz sezonun başlaması ile Akyaka güzergahında hizmet veren toplu taşıma araçlarına bisiklet portu monte etti. Monte edilen bisiklet portu ile Muğla-Akyaka arası Sakar geçidinde çıkmakta zorlanan bisiklet sürücüleri bisikletlerini toplu taşıma araçlarının arkasına monte ederek seyahat edebilecekler.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa yaptığı açıklamada şunları söyledi;” Sahip olduğu tarihi ve doğal güzellikleri ile ülkemizin ve dünyanın turizm cenneti olan ilimizde gelişen bisiklet kullanımına katkı sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediye otobüslerine bisiklet portları yerleştirilmeye başlandı. Yapılan faaliyetin sonuçları izlenerek Bodrum, Milas, Ortaca ve Fethiye İlçelerimizdeki otobüslerede bisiklet portu monte edilecektir.”