Meclis Canlı

Bilim insanları Muğla AAT’ye tam not verdi


14.10.2019


Atıksuyu ayrıştırıp biogaza dönüştüren ve kullanılan elektriğin yüzde 40’nı bu yolla kendisi üreten Muğla Atıksu Arıtma Tesisi kapılarını, Uluslararası Hidroloji Kongresi kapsamında bilim insanlarına, DSİ ve su yönetimi genel müdürlüğü yetkilileri ile sektör temsilcilerine açtı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, bu yıl 10’uncusu düzenlenen Ulusal Hidroloji Kongresine ev sahipliği yaptı. 9-12 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen kongre kapsamında Muğla’ya gelen bilim insanları, Devlet Su İşleri (DSİ) ve Su Yönetimi Genel Müdürlüğü yetkilileri ile sektör temsilcileri Muğla Atıksu Arıtma Tesisini ziyaret etti.

Tesise gelen çamurlu suyu ayrıştırıp çamuru Biogaza dönüştüren ve bu gazdan da elektrik üreterek ihtiyaç duyduğu enerjinin yaklaşık yüzde 40’ını kendi karşılama özelliğine sahip olan Muğla AAT’yi gezen katılımcılar, tesisi hakkında bilgiler aldılar.

MUSKİ Genel Müdürü Yardımcısı Ali Tekkaya, Kanalizasyon ve Atıksu Arıtma Dairesi Başkanı Tansel Koralay yaklaşık 45 kişilik kafileye eşlik ederken tesis giriş ve çıkış suyu ziyaretçilere gösterildi.

Tesiste atık suyun alındığı nokta haricinde hiçbir yerde koku olmadığını belirten ziyaretçiler, tesisteki çıkış suyun temiz olması, tesisten çıkan suyun yüzde 90’nın şehrin yeşil alan sulamasında kullanılması ve minimum alanda yüksek miktarda kapasite özelliğine sahip bir tesis olması en iyi şekilde çalıştığının bir göstergesi olduğunun yorumunu yaptılar.