Meclis Canlı

Bilgi ve Sevgiyle Çözülemeyecek Sorun Yok


12.05.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nı çeşitli ekinlikler düzenleyerek ve engelli ailelerini bir araya getirerek kutladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle, kahvaltı organizasyonu, Engelliler Haftası Farkındalık Yürüyüşü, fotoğraf sergisi ve halk dansları gösterisi gibi faklı etkinliklerde engelli ailelerini bir araya getirdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda engelli vatandaşların sorunlarına dikkat çekmek ve toplumda engellilere karşı eksik olan empati kültürünü geliştirmek istediklerini söyledi. Hacı Koç; Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak, engelli vatandaşlarımız için evde bakım ve kişisel bakım hizmeti veriyor, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ayni ve nakdi yardımlar yapıyoruz. Toplu taşıma araçlarımızın tamamına yakınında engelli rampası olmakla birlikte,

,engelli çocuklarımız için Engelleri Sporla Aşalım Spor etkinliğini düzenliyoruz. Engelli vatandaşlarımızı kamuda çalıştırılması konusundaki yasa ve yönetmeliklere de uyuyoruz.

Kamu binalarımız, iş yerleri, cadde, sokak ve kaldırımlarımızı mevzuat çerçevesinde engelli vatandaşlarımızın rahatlıkla hareket edebileceği şekli ile düzenliyoruz, proje aşamasında da engelli vatandaşlarımıza günlük hayatta rehber olacak Engelli Rehber Kitabı çalışmamız olacak. 2 ay içerisinde hayata geçireceğimiz engelli vatandaşlarımızı sosyal hayata dahil etme ve sağlık kurumlarına nakilleri için ilçelerimizdeki hizmet noktalarımızda özel donanımlı engelli nakil araçları hizmeti sunacağız. Anneler Günü nedeniyle de bütün annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum.” dedi.

Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Engelliler Haftası etkinliğinde, devletin bütün kurumlarının engelli vatandaşlar için çalışmalar yaptığını, engelleri aşmak için önemli olanın insan faktörü olduğunu söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası ve Anneler Günü gibi iki özel günde engelli aileleriyle bir araya gelerek anlamlı bir buluşma gerçekleştirdiklerini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda engelli ailelerimizle bir araya geldik, merhabalaştık ve engelleri aşmak için yaptığımız, yapacağımız projelerimizi anlattık. Devletin, yerel yönetimlerin ortak görevi engelli ailelerini daha mutlu edecek projeler üretmek. Bilgi ve sevgiyle yaklaşınca çözülemeyecek sorunumuz yok. Ayrıca Anneler Günü’ne denk gelen bu günde engelli annelerini baş aktör olarak görüyorum. Bütün fedakar annelerimizin ellerinden öpüyor, sorunların en aza indiği, yüzlerin hep güldüğü günler diliyorum.” dedi.