Belediye Personeline Etik Davranış İlkeleri Eğitimi

26.05.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Ali Zağlı  tarafından Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri ile MUSKİ personeline yönelik “Belediyelerde Etik Davranış İlkeleri Eğitimi” verildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen eğitimde etik ve kamu etiği, etik davranış ilkeleri, kamu görevlilerinden beklenen etik davranışlar konuları ele alındı.  Muğla Büyükşehir Belediyesinin Etik Komisyonunda belirlenen Halka Hizmet Bilinci, Hizmet Standartlarına Uymak, Amaç ve Hizmete Bağlılık, Dürüstlük ve Tarafsızlık, Saygınlık ve Güven, Nezaket ve Saygı, Ayrımcılık Yapmamak, Saydamlık ve Katılımcılık, Hediye Almamak, Kamu Mallarını Korumak, Savurganlıktan Kaçınmak, Çıkar Çatışmasından Kaçınmak, Hesap Verme Sorumluluğu, İmtiyazsız Kamu Hizmeti, Doğruluk gibi etik ilkeler personele anlatıldı.

Belediyelerde Etik Davranış İlkeleri Eğitimine, Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Nayır, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Halis Kabaş, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç ve 110 personel katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Nayır yaptığı açılış konuşmasında, eğitimin Dünya Etik Günü olan 25 Mayıs tarihinde yapılmasının önem arz ettiğini, Büyükşehir Bünyesinde Etik Kültürünün oluşması için çalışmaların devam edeceğini söyledi.