Meclis Canlı

Belediye Personeline Bütçe Eğitimi


07.06.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Büyükşehir Belediyesi, MUSKİ ve İlçe Belediyelerinin personeline yönelik “Belediyelerde Bütçe Hazırlanması ve Uygulanması” konulu eğitim düzenlendi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen eğitim programına Büyükşehir Belediyesi, MUSKİ, Datça Belediyesi, Kavaklıdere Belediyesi, Menteşe Belediyesi, Ortaca Belediyesi, Seydikemer Belediyesi, Ula Belediyesi ve Yatağan Belediyesi’nden 116 personel katıldı. Başdenetçi Dr. Kadir Timurturkan’ın katkıları ile düzenlenen eğitimde, Kamu Mali Yönetim Sistemi, 5018 Sayılı Kanun, Kamu Bütçelerinin Hazırlanması ve Uygulanması, Mali İşlemlerin Muhasebeleştirilmesi ve Raporlanması, Stratejik Planlama ve Performans Esaslı Bütçeleme, Bütçeleme Sistemleri, Bütçeleme İlkeleri, Analitik Bütçe Sınıflandırması, Bütçe Kodları, Bütçe Hazırlanmasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar, Belediyelerde Bütçe Sistemi, Bütçe Hazırlama Rehberi, Kurumsal Kodlama Örneği, Gelir ve Giderlerin Sınıflandırılması, Yerel Yönetimlerin Mali Kaynakları konularında bilgi verildi, eğitim programı soru-cevap oturumuyla sona erdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesinden konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“İyi bir yönetim, kamu kaynaklarının ekonomik ve etkin bir şekilde hizmet gereksinimi ve önceliklerine göre etkili olarak kullanılmasını gerektirir. Bu da bütçe hazırlama aşamasında yer alacak kişilerin mali ve bütçesel işlemler konusunda yeterli bilgiye sahip olmaları ve hazırlık sürecinde nasıl bir yol izleyeceklerini bilmeleri ile mümkün olabilir. Bu amaçla personelimizin bilgilerini güncel tutmak için bu tür eğitimleri düzenlemeye devam edeceğiz.”