Meclis Canlı

Belediye Otobüs Seferleri Arttırılıyor


04.11.2014

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda bazı kırsal kesimlerde toplu taşıma başlattı.

Ulaşım daire Başkanlığı yetkililerin yapmış olduğu açıklamaya göre Bencik- Yatağan güzergahında bulunan Eskihisar Mahallesi, Bozüyük – Yatağan güzergahında bulunan Kapubağ Mahallesi, Akyarlar-Bodrum arası, Bitez-Bodrum güzergahında yer alan belediye otobüsüne ek olarak Bitez sahil güzergahı, Ortakent (Yahşi)-Bodrum güzergahı, Yalıçiftliği-Bodrum güzergahlarına belediye otobüsü seferleri başlatıldı.

Ulaşım Daire Başkanı Alper Kolukısa konu ile ilgili yaptığı açıklamada Muğla’nın büyükşehir statütüsüne geçmesi ve Milli eğitim Bakanlığı’nın ortaöğretim öğrencilerini “Taşımalı Eğitim Sistemi” kapsamından çıkarmasının ardından vatandaşlardan Belediye otobüs seferleri için taleplerin arttığını belirtti. Alper Kolukısa; “Vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin belediye otobüsleri ile ilgili taleplerinin artması ile gerekli çalışmaları Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatı ile başlattık. Vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin daha rahat ve güvenli seyahat etmeleri için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki günlerde toplu taşıma seferleri için çalışmalarımız devam edecek.” dedi.