Bayramda Mezbahalar Tam Kapasite Çalıştı

11.09.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi mezbahaları Kurban Bayramı’nda da hizmetlerine devam etti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan ISO:22000 kalite belgeli Menteşe, Marmaris, Milas, Fethiye mezbahaları kurban bayramı süresince hizmet verdi. Düzenli olarak bakımları ve temizliği yapılan tesislerde 265 adet büyükbaş, 1092 adet küçükbaş hayvan kesimi vatandaşların dini vecibelerine uygun sağlıklı ve hijyenik ortamda veteriner hekimler kontrolünde yapıldı.

Ayrıca Büyükşehir Belediyesi Bayır ve Düğerek Hayvan Pazarlarında 17 adet büyükbaş ve 1226 küçükbaş hayvanların veteriner hekim kontrolünde giriş ve çıkışlarını sağladı, hayvan satın alan vatandaşların kurbanlıklarını hayvan refahına uygun özellikteki hayvan taşıma araçları ile mezbahalara ücretsiz taşıma hizmeti verildi.

Aynı zamanda bayram süresince denetimi ve temizliği yapılan Dalaman, Kavaklıdere, Yatağan, Bodrum mezbahaları ile Datça kurban kesim alanlarında sertifikalı kesiciler tarafından veteriner hekim kontrolünde vatandaşlar hayvanlarının kesimlerini yaptırabildiler.