Meclis Canlı

Başkanlar Tıp Fakültesini Ziyaret Etti


11.10.2016


Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin yeni inşa edilen binasını gezen Başkanlar, öğrencilerle birlikte derse girerek onlara deneyimlerinden bahsettiler.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, öğrencilere; Türkiye’nin en güzel illerinden birinde eğitim gördüklerini söyleyerek “Sizler burada ailenizden uzakta olabilirsiniz ama her zaman size yakın bir belediyenin olduğunu unutmayın. Sizler artık bizim fahri hemşerilerimizsiniz. Eğitim hayatınızda size başarılar diliyorum.” Dedi.




Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ise, buraya belediye başkanı olarak geldiğini ama kendinin de aynı sıralarda eğitim gördüğü için farklı bir heyecan duyduğunu belirtti. Başkan Gürün sözlerine şu şekilde devam etti: “Meslek hayatım boyunca birçok hasta tedavi ettim. Şimdi Muğla’nın neresine gitsem ya bir hastamla ya da bir hastamın yakını ile karşılaşıyorum. Bu bir hekim için en büyük armağandır. Hayatınızda mesleğiniz ve hastalarınız arasına para sokmayın. Para bir şekilde gelecektir. Bu meslek para için kullanılabilecek kadar hafif bir meslek değil. Hekimlikte başarılı olabilmenizin en önemli noktası insan sevgisidir. Bizim malzememiz insan. İnsanları tanıyamazsanız iyi hekimlik yapamazsınız. Hastalarınıza güven duygusunu verebilmek için sevgiyle yaklaşmalısınız. Hekimlik; etik değerlerin kaybolduğu günümüzde en az etkilenen  mesleklerden birisi. Bunu çok iyi değerlendirmeniz gerekiyor.”

Öğrencilerle kafeteryada öğlen yemeği yiyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, daha sonra öğrencilerin sorularını cevapladı.