Meclis Canlı

Başkan Gürün’e Öğrencilerden Yerel Yönetim Soruları


15.04.2016



Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, minik öğrencilerle bir araya gelerek öğrencilerin yerel yönetimler ile ilgili sorularını yanıtladı.



Özel bir kolejde okuyan 4.sınıf öğrencileri sosyal bilgiler dersi yerel yönetimler konusu için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün’ü ziyaret ederek sorularını sordular. Sınıf öğretmeni Serap Çetin, Sosyal Bilgiler dersi yerel yönetimler konusu için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün’den randevu istediklerini, Başkan Gürün’ün kendilerine zaman ayırdığını söyledi ve kendilerine zaman ayırdığı, öğrencilerin sorularını içtenlikle yanıtladığı için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün’e teşekkür etti.



“Doktorluk ve Belediye Başkanlığı Birbirine Benzer, İkisinin de Malzemesi, Hizmet Noktası İnsan”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, eğitim ve öğretimde teorik bilgilerin yanında, uygulamalı eğitimin, gezilerin, ziyaretlerin öğrencilerin öğrenmesi açısından önemli olduğunu, özellikle çocukların yaşadığı şehri, kültürünü, kurumlarını tanımasının da ileriki eğitim hayatlarında yararlı olacağını söyledi. Öğrencilerin sorularını içtenlikle yanıtlayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün’e neden bu mesleği seçtiği, hayalindeki mesleğin ne olduğu, doktorluk ve belediye başkanlığından hangisinin zor olduğu ve Muğla’da oyun parkları ile ilgili neler yapıldığı soruları soruldu. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün; “Belediye Başkanlığı bir meslek değil, vatandaşların bizlere verdiği bir görev. Vatandaşlarımızın oyları ile bu göreve seçildim ve onların güveni ile 3 dönem Muğla Belediye Başkanlığı, şimdi de Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütüyorum. Hayalimdeki meslek lise yıllarında karar verdiğim doktorluktu. 20 yıl doktorluk mesleğini severek yaptım. Doktorluk ve belediye başkanlığı birbirine biraz benzer. İkisinin de malzemesi, hizmet noktası insan ve mesai saati yoktur. Vatandaşlarımızı sağlığına kavuşturarak rahat ve mutlu yaşamasını sağlayan doktor, Muğla’nın çevresi, alt yapısı, ulaşımı, suyu gibi hizmetleri yerine getirerek de vatandaşlarımızın huzurlu ve mutlu bir şehirde yaşamasını sağlayanda Belediye Başkanı. Muğla’da Büyükşehir Belediyesi olarak çevreye, yeşile, oyun parklarına, sosyal alanlara büyük önem veriyoruz. Sizlerin ailelerinizle, arkadaşlarınızla vakit geçirebileceğiniz sosyal alanlar, oyun parkları, spor tesislerini 13 ilçemizde yaptık, yapıyoruz.” dedi.