Meclis Canlı

Başkan Gürün’e Kan Bağışı için Teşekkür Ziyareti


14.02.2019

Kızılay Güney Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü ve Marmaris Kan Bağışı Merkezi Müdiresi Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret ederek yapılan kan bağışı için teşekkür etti.

Muğla Büyükşehir Belediye’sinin kan bağışını arttırmak ve farkındalık yaratmak için Muğla rekorunu kırdığı kan bağışı etkinliği sonrası Kızılay Güney Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr.Zafer Aydın ve Marmaris Kan Bağışı Merkezi Müdiresi Dr. Serpil Öner Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür ziyaretinde bulundular.

Muğla’nın diğer iller arasında kan bağışı konusunda örnek bir şehir olduğunu Avrupa Birliği’nde kan verme oranının yüzde 5, Ege Bölgesi’nde bu oranın yüzde 6 olduğunu söyleyen Kızılay Güney Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr.Zafer Aydın Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinlik gününde elde edilen kan bağışının o gün Türkiye rekoru olduğunu ve yeni bağışçılar kazandıklarını söyledi. Dr. Zafer Aydın; “Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin diğer illere örnek olan kan bağışı etkinliği ve meslektaşımız olmanız nedeni ile sizleri ziyaret etmek istedik. Sizin kan bağışı etkinliğiniz sayesinde ilk defa kan veren vatandaşlarımızla yeni bağışçılar kazandık. Ege’de Muğla, Denizli, Uşak bölgesi kan bağışı konusunda yüzde 6 oranı ile Türkiye birincisi. Personelinizin büyük bir zevkle katıldığı, farkındalık yaratan kan bağışı etkinliğinizin diğer kurum ve kuruluşlara da örnek olacağına inanıyor, sizlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Marmaris Kan Bağışı Merkezi Müdiresi Dr. Serpil Öner’de ülke genelinde üç, üç buçuk milyon kan bağışına ihtiyaç olduğunu Muğla’da bu rakamın 38 bin ünite olduğunu söyledi ve kan ihtiyacının yüzde 95’inin duyarlı vatandaşlardan sağlandığını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediyesi etkinliğinde Muğla rekorunun kırıldığını ve o gün kan bağışında Türkiye rekoru olduğunu söyleyen Dr. Serpil Öner 350 Büyükşehir personelinden kan değerleri olarak uygun olan 236 bağışçıdan kan alındığını sözlerine ekledi. Kızılay yetkilileri ziyaret sonrası Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e üzerinde Kızılay amblemi olan kahve fincan seti hediye etti.

Başkan Gürün; “Muğla her konuda Türkiye’ye örnek olmaya devam edecek”

Muğla’nın sevgisi, hoşgörüsü ve güleryüzlü insan zenginliği ile Türkiye’ye örnek bir şehir olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, Büyükşehir personelinin uzun kuyruklar oluşturarak yaptığı kan bağışı etkinliğinin Muğla’da ve ülkemizde farkındalık yarattığını belirtti. Başkan Gürün; “Muğla’da Büyükşehir Belediyesi olarak büyük bir aileyiz. Yaşamaktan ve hizmet etmekten gurur duyduğumuz Muğlamızda vatandaşlarımıza birçok alanda hizmet götürürken örnek çalışmaların altına da imza atıyoruz. Özellikle herhangi bir olumsuz durumda önemini anladığımız kan verme ve kan ihtiyacı konusunda personelimizle farkındalık yaratmak istedik. Doktorluk döneminde çokça rastladığım kan ihtiyacı konusu hayati önem taşıyan, üzerinde hassasiyetle durulması, topluma anlatılması gereken bir konu. Muğlamız bu konuda düşünceli, özverili ve hassas davranan illerin başında geliyor. Büyükşehir Belediyesi ailemizin fertleri uzun kuyruklar oluşturarak kan verdiler ve Muğla rekorunu kırdılar. Personelimize ve Kızılay ekibine tek tek teşekkür ediyorum.” dedi.