Meclis Canlı

Başkan Gürün’e Gazeteciler Derneği Başkanları’ndan Ziyaret


13.06.2016



Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu, Bursa Gazeteciler Derneği Başkanı Nuri Kolaylı ve 6 şehrin gazeteciler derneği başkanları Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı, Bursa, Denizli, Konya, Aydın Afyon, Uşak, Fethiye ve Muğla Büyükşehir Gazeteciler Derneği Başkanları, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret ederek Muğla basınına ve gazetecilere verdiği desteklerden dolayı teşekkür plaketi verdiler.



Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu ve Bursa Gazeteciler Derneği Başkanı Nuri Kolaylı, Muğla’da gazeteciler olarak yapacakları toplantı öncesi kurumlara ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e basına ve basın çalışanlarına verdiği destekler için plaket taktim etti.



“Ulusal ve yerelde vatandaşlarımızı doğru bilgilendirmeli, birlikte sevinebilmeli, üzülebilmeliyiz.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, yerel ve ulusal basında çalışan basın emekçilerinin birçok sıkıntısı olduğunu, ulusal anlamda yayın yapan gazetelerin yerel haberlerle de okuyucularına ulaşması gerektiğini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Ülkemizde yerel ve ulusal basınımızın birçok sıkıntısı var. Çağdaş ve demokratik ülkelerdeki gibi basınımızın doğru ve gerçekleri olduğu gibi yazabilmeleri gerekir. Ayrıca ulusal anlamda yayın yapan gazetelerin yerel haberlere de yer vermesi, vatandaşı bilgilendirmesi gerekir. Muğlamızda Fethiye’de gerçekleşen bir haberden Bodrum’daki vatandaşlarımızın da haberi olmalı ve birlikte sevinebilmeli, üzülebilmeliyiz. Vatandaşlarımızı yaptıkları doğru, tarafsız, gerçek haberler ile bilgilendiren gazetecilerimize mesleklerinde başarılar diliyor, ziyaretleri için dernek başkanlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.