Başkan Gürün’den Muhtarlar Günü mesajı

18.10.2018

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, 19 Ekim Muhtarlar Günü için bir kutlama mesajı yayımladı.

Muğla’da 566 mahalle, 13 ilçe belediyesi ile büyük bir aile olduklarını ve vatandaşlara hizmet ettiklerini belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, yerel demokrasinin en temel kurumu, vatandaşlarla aralarındaki en önemli bağ olan muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutladığını söyledi.

Muğla’da Muhtarımızla Büyük Bir Aileyiz

Muğla’nın 2014 yerel seçimleri ile Büyükşehir Belediyesi statüsüne geçtiğini hatırlatan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Muğla’da 48 belde belediyesinin kapatıldığını 396 köyün de mahalle statüsüne geçtiğini, muhtarların yetkililerinin de eskiye oranla azaltıldığını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muhtarlarımız vatandaşlarımızla resmi kurumlarımız arasındaki en önemli bağ, danışma ve istek merkezidir. Ne yazık ki değişen yasadan sonra muhtarlarımızın görev ve sorumluluk alanına göre yetkileri kısıtlanmıştır. Vatandaşlarımızın oyları ve güveni ile seçilen muhtarlarımızın eski yetkileri kendilerine verilmeli, görev tanımı değişmeli, vatandaşlarımızı her platformda daha güçlü savunabilmelerinin önü açılmalıdır. Özellikle mahalle statüsüne geçen köylerimizin de köy tüzel kişiliği geri verilmelidir.”dedi. Muğla gibi geniş bir coğrafyada 566 mahalle muhtarı ile büyük bir aile olduklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, mahallelerinde muhtarların Büyükşehir Belediyesi’nin bir temsilcisi, vatandaşlarla aralarındaki en önemli bağ olduğunu söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün; “Muğlamızda bir Büyükşehir Belediyesi, 13 ilçe belediyesi ve 566 mahalle muhtarımızla vatandaşlarımız için çalışıyor, hizmet üretiyoruz. Muğla’nın Seydikemer ilçesi Seki Mahallesi’nden, Bodrum ilçesi Turgutreis Mahallesi’ne kadar büyük bir aileyiz. Her ailenin olduğu gibi bu büyük ailenin de isteklerini önem ve aciliyet sırasına göre birlikte karşılıyoruz. Muhtarlarımız için kurduğumuz Muhtarlar Masası ile onlara bir telefon kadar yakınız. Bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Masa’mızın  444 48 01 / 8 numaralı çağrı merkezi ile muhtarlarımızdan gelen 30 Bin 42 istek, talep ve dilekçe sonuçlandırıldı. Ayrıca muhtarlarımız Muğla Büyükşehir Belediye’miz daire başkanlarında direkt kayıtlı ve muhtarlarımız diledikleri saatte önem durumuna göre yetkiliye anında ulaşabiliyor. Vatandaşlarımızın daha huzurlu ve mutlu bir mahallede, kentte yaşaması için büyük bir özveri ile çalışan bütün muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum.” dedi.