Başkan Gürün’den Köy Enstitüleri Mesajı

15.04.2016

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün Köy Enstitüleri’nin kuruluşunun 76.yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

17 Nisan 1940 tarihinde tamamen Türkiye’ye özgü eğitim ve aydınlanma projesi olarak hayata geçirilen Köy Enstitüleri’nin kuruluşunun 76.yılında Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, günümüzde eğitimde gelinen noktada Köy Enstitüsü gibi eğiten, öğreten, uygulatan projelere ihtiyaç olduğunu,  bu eğitim kurumlarında emeği olan herkesi saygı ve minnetle andığını söyledi.

“Köy Enstitüleri Döneminin Tam Donanımlı Yerleşkeleri”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, eğitim alanında bir devrim olan Köy Enstitüleri sayesinde Atatürk ilke ve inkılapları ışığında ilerleyen Türkiye Cumhuriyeti’nde çağdaş ve modern öğrencilerin yetiştiğini, Köy Enstitülerinin döneminin tam donanımlı yerleşkeleri olduğunu söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “17 Nisan 1940 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti’nde eğitim alanında bir devrim olan Köy Enstitüleri’nin kuruluş tarihidir. Atatürk inkılapları ile birçok alanda çağdaşlaşma ve modernleşmeyi yaşayan Türkiye Cumhuriyeti’nde bu yeniliklerin bütün vatandaşlara anlatılması gerekiyordu. Özellikle kırsalda yaşayan vatandaşlar için Köy Enstitüleri, okuma-yazma öğrendikleri, modern tarım hakkında bilgi sahibi oldukları, birçok konuda mesleki bilginin de uygulamalı öğretildiği ve geleceğin aydın öğretmenlerinin, nesillerinin yetiştiği zamanının tam donanımlı yerleşkeleri olacaktı. Köy Enstitüleri’nde ülkemizin her alanda kalkınması için emek vermiş eğitim gönüllülerini saygı ve minnetle anıyorum.” dedi.