Meclis Canlı

Başkan Gürün’den Jandarma’nın 177.Yaşında Anma ve Kutlama


14.06.2016



Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 177.yılı nedeniyle bir kutlama ve anma mesajı yayımladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 14 Haziran 1839 yılında kurulan Jandarma Teşkilatı’nın toplumun huzuru, güvenliği, mutluluğu için mesai saati gözetmeden 177 yıldır başarıyla hizmet ettiğini söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Doğusundan batısına ülkemizin birliği, beraberliği, huzuru ve güvenliği için 7 gün 24 saat mesai saati gözetmeden hizmet eden güvenlik güçlerimize öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Ülkemizde yaşanan terör olaylarında birçok kahraman vatan evladımızı ne yazık ki şehit verdik. Vatanın bölünmez bütünlüğü için canını hiçe sayan evlatlarımızı da bir kez daha rahmetle anıyor, acılı ailelerimize baş sağlığı diliyorum.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Jandarma Teşkilatımız kurulduğu günden itibaren birlik, beraberlik ve barış içinde yaşamamız için gece gündüz demeden yasalardan aldığı güç ve milletimizden aldığı destekle başarıyla hizmet vermektedir. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, adaletli, insan haklarına saygılı, 177 yıllık tecrübesi, modern donanımlarıyla Jandarma Teşkilatımız her olayda vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edecektir. Bu duygularla Jandarma Teşkilatı’mızın 177.kuruluş yılını kutluyor, bu anlamlı günde başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.