Meclis Canlı

Başkan Gürün’den Fethiye’ye kanalizasyon müjdesi


31.07.2019

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Fethiye muhtarıyla bir araya geldi. Başkan Gürün, ilçenin eksikliklerini bildiklerini belirtirken 62 Milyon TL yatırımla hayata geçirilecek olan Hisarönü-Ovacık mahallelerine kanalizasyon hat yapımı için çalışmaların başladığını belirtti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Fethiye muhtarlarıyla bir araya geldi. Fethiye’de görev yapan 41 muhtardan 40’ının katıldığı toplantıya Başkan Gürün’ün yanı sıra Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, CHP İlçe Başkanı Özgür Kullukçu, Belediye Meclis üyeleri ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları katıldı. 62 Milyon TL yatırımla Hisarönü-Ovacık Mahallelerine yapılacak olan 101 bin metrelik kanalizasyon hattının yapımına başlanacağı müjdesi Başkan Gürün tarafından muhtarlara verildi.

Alim Karaca, “Osman Başkanım ile Birlikte Büyük Hizmetlere İmza Atacağız”

Toplantı Fethiye Muhtarlar Derneği Başkanının konuşması ile başlarken sırasıyla Özgür Kullukçu, Alim Karaca ve Osman Gürün muhtarlara seslendi.

Başkan Alim Karaca konuşmasında muhtarla birlikte ortaklaşa bir hizmet çalışması yürüttüklerinin altını çizerken, hizmet noktasında en büyük paydaşlarının büyükşehir belediyesi ve Başkan Dr. Osman Gürün olduğunun altını çizdi. Karaca “Bizim kapımız herkese açık. Biz, sizlerle beraber Fethiye’mize hizmet etmek için azimliyiz. Ekibimiz de bu konuda kararlı. Bizler mesai kavramı gözetmeden sabah 6’dan gece 12’ye kadar çalışıyoruz. Hem Büyükşehir, hem de Ankara ile kavga etmeden güzel hizmetler yapacağız. Ama finansımızı belli duruma getirebilmek için bize biraz süre lazım. Belediyelerin belli borç yükleri var. Onların büyük bir bölümünü hallettik. Önümüzdeki hafta içerisinde değerli başkanım Osman Gürün ile el ele vererek maratona çıkıyoruz” diye konuştu.

 “Fethiye Belediyemizle Uyum İçinde Çalışıyoruz”

Daha sonra muhtarlara seslenen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Fethiye’nin eksikliklerini bildiklerini ve bu eksikliklerin giderilmesi için gerekli yatırım planını hazırladıklarını belirtti. Başkan Gürün, hiçbir siyasi ayrım yapmadan Fethiye’nin gelişimi için çalışacaklarını vurgularken Hisarönü-Ovacık kanalizasyon projesinin hayata geçirilmesi için çalışmaların başladığını prosedürlerin tamamlanmasının ardından ilk kazmanın vurulacağı müjdesini verdi. Başkan Gürün ayrıca “Benim hangi partiye mensup olduğum belli, onunla da gurur duyuyorum. Ama hizmet ederken parti gözüyle değil, herkese eşit bakıyoruz.  Hiçbir şekilde önyargılı davranmıyoruz. Alim Başkanımla da yıllardır beraberiz. 5 yıl boyunca adeta gölge belediye başkanı gibi çalıştı. Seydikemer ve Fethiye ile ilgili bütün sorunları kendisi bizzat getirdi. Öncelik vererek yolların hepsini 5 yılda yaptık. Büyükşehir’e ait olan yolların hepsini tamamladık. Verdiğimiz sözleri gerçekleştirmek için çaba harcıyoruz. Birbirimize anlayış göstermemiz lazım. Bu şekilde devam ettiğimiz takdirde mutlu, birbirine güvenen, birbiri aleyhinde konuşmayan, işinin oluru var ise olacağına inanan bir ekip olarak ve bunu da halkımıza yansıtarak; çok mutlu ve yönetenlere karşı güven duyan bir Muğla yaratabiliriz” dedi.  

Kanalizasyon Projesi İçin Başkan Gürün’e Teşekkür

Konuşmaların ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Taner Yiğit 2014-2019 yılları arasında Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmetler ve 2019-2024 yılları arasında yapılacak olan hizmetler hakkında muhtarlara detaylı bir sunum yaptı.

Sunumun ardından söz alan Ölüdeniz Mahalle Muhtarı Halil Duman, Başkan Gürün’e Hisarönü-Ovacık Kanalizasyon Projesinin hayata geçirilecek olması nedeniyle teşekkür etti. Muhtar Duman “Verdiğiniz bu müjdeli haber nedeniyle sizlere teşekkür ediyorum. Ölüdeniz arıtma tesisinin ardından bu büyük proje nedeniyle vatandaşlarımızın önemli bir eksiği giderilecek, tekrar teşekkürler” dedi.