Meclis Canlı

Başkan Gürün’den Engelliler Günü Mesajı


30.11.2018


Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Çağdaş ve gelişmiş toplumlarda bireylerin engelli, engelsiz diye ayrılmadığını, sosyal hayatın her kesimden insana uygun olacak şekilde dizayn edildiğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, bir kaza sonucu ya da doğuştan engelli bireylerin engelsiz bireyler gibi hayatlarını devam ettirebilmeleri, hareket edebilmeleri ve evleri dışına çıkarak sosyal yaşam içerisinde daha fazla görünür olabilmelerini sağlamanın devletin ve yerel yönetimlerin vazifesi olduğunu, Büyükşehir Belediyesi olarak  engellerin sevgi ve hizmetlerle aşıldığı engelsiz bir Muğla yaratmak için var güçleri ile çalıştıklarını söyledi.

Başkan Gürün; “Tüm hayatı mücadele ile geçen engelli vatandaşlarımızın yüzündeki gülümseme olmak, onlara engelsiz bir şehir yaratmak için çalışıyoruz.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Ülkemizde ve Muğlamızda engelli, engelsiz ayrımı olmadan tüm vatandaşlarımız sosyal hayatta yerini alabilmeli, ulaşım araçlarına, kültür merkezlerine, sağlık kuruluşlarına ulaşabilmeli, sağlık yönünden aşılamayacak engeli olsa da yaşamını engelsiz bir şehirde mutlu, güvenli sürdürebilmelidir. Her sağlıklı bireyin birer engelli adayı olduğunu düşünerek gerek devleti yönetenler gerekse yerel yönetim olarak bizler engelsiz şehirler yaratmalı, tüm hayatı mücadele ile geçen engelli vatandaşlarımızın yüzündeki gülümseme olmalıyız. Ayrıca engelli bir bireye ömrü boyunca bakan ailelerimiz özellikle annelerimizin de yaşamlarını kolaylaştırıcı, onlara yardımcı olacak hizmetler hayata geçirmeli onların bu fedakarlığını paylaşmalıyız. Büyükşehir Belediyesi olarak insan odaklı, vatandaşlarımıza dokunan, şehrimizi güzelleştiren ve koruyan hizmetleri gerçekleştirirken bütün vatandaşlarımızı düşünerek ve onların yerine kendimizi koyarak projelerimizi hayata geçiriyoruz. Türkiye’de ilk olan Kısa Mola hizmetimizle engelli bir evladı olan annelerimize bir nefes, evlatlarımızın da bir arada olduğu, keyifli vakit geçirdiği merkezi Muğla’mıza kazandırdık. Ulaşımda dönüşümle Muğla genelinde bütün araçlarımızın engelli rampalı, güvenli ve modern hale gelmesini sağladık. Engelsiz plajlarla yaz aylarında engelli vatandaşlarımızın plajın en güzel yerinden denize girmesini sağlamak için 14 engelsiz plaj oluşturduk. Engelsiz salıncaklarla özellikle engelli çocuklarımızın kendilerini biraz daha özgür hissetmelerini, Farklı sosyal aktiviteler, spor karşılaşmaları, müze gezileri ile de engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşam içinde daha fazla yer almalarını amaçladık. Sevgi ve hizmetlerle engellerin aşarak engelsiz bir Muğla için var gücümüzle çalışıyoruz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde zihinlerdeki ön yargıların, engellerin ortadan kalktığı, engelli vatandaşların toplum içinde daha aktif rol aldığı, engelli bireye sahip ailelerimizle birlikte, sevgiyle engellerin aşıldığı engelsiz günler diliyorum” dedi.