Başkan Gürün’den Emekçi Kadınlar Günü’nde Anlamlı Mesaj

07.03.2016

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için kutlama mesajı yayımladı.

Çağdaş, gelişmiş, insan haklarına saygılı toplumlarda kadın, erkek eşitliğinin tam anlamıyla yaşandığını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, ne yazık ki günümüzde bazı siyasi liderlerin açıklamaları, söylemleri, bazı sözde aydınların da yazdıklarıyla kadınları toplumda ikinci plana atmaya çalıştıklarını, kadınlara şiddetin de her zamankinden daha fazla arttığını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu günden itibaren ülkemizde yaşanan siyasi, ekonomik, eğitim alanındaki gelişmelerin tamamında çağdaş ve demokratik uygulamalara geçildiğini, kadın ve erkeklerin bütün haklardan eşit yararlandığını görürüz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ileri görüşlülüğü sayesinde büyük devrimlere imza atan Türkiye Cumhuriyeti’nde kadınlarımız çağdaş ve demokratik geçinen birçok Avrupa devletinden önce seçme ve seçilme hakkını elde etmiş ve diğer devletlere örnek olmuştur. Ne yazık ki günümüzde inançları bahane ederek kadını ikinci sınıf gören zihniyetlerin toplumumuzu açıklamaları, yazdıkları ile yanlış yönlendirmesi nedeniyle kadınlarımıza yönelik şiddet artmakta, kadınlarımız ötekileştirilmeye çalışılmaktadır.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mesajına şöyle devam etti; “Kadınlarımız, siyasetten, ekonomiye, eğitimden, sağlığa her alanda erkeklerden daha fazla söz sahibi olmalı, onları ötekileştiren, kadın erkek eşitliğine inanmayan politikacılara karşı en iyi cevabı gene çağdaş ve laik Türk Kadını’nın kendisi vermelidir. Bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.