Başkan Gürün’den Eczacılık Günü Mesajı

13.05.2015

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 14 Mayıs Eczacılık Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Sağlık alanında çalışan her mesleğin önem arz ettiğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, doktordan sonra hastalarla birebir ilgilenen, vatandaşların sağlıklarına kavuşması için gerekli olan devayı dağıtan eczacıların sağlık sektörünün vazgeçilmez bir parçası olduğunu belirtti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “İnsan sağlığı için çalışan, emek veren herkes gibi eczacılarımızda gerek mesai saatleri içerisinde gerekse nöbetçi olduklarında vatandaşlarımızın sağlığı için özveriyle çalışmaktadırlar. Doktorlarımızın teşhisine göre hastalarına yazdığı ilaçların türüne ve nasıl kullanılacağına kadar hastalarla ilgilenen, onlarla iletişim kuran eczacılarımız sağlık alanında önemli bir işlevi yerine getirmektedirler. Bu özel günde, Akademik Eczacılık Eğitimi’nin başladığı tarih olan 14 Mayıs’ta eczacılarımızın gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.