Meclis Canlı

Başkan Gürün’den Dünya Çevre Günü Mesajı


03.06.2016



Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Çağdaş ve gelişmiş toplumlarda sadece çıkarılan yasalar ve düzenlemeler ile değil oluşturulan toplumsal bilinçle doğanın, toprağın, çevrenin korunduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, gelecek kuşaklara yaşanır bir dünya bırakabilmek için en büyük sorumluluğun insanlara ait olduğunu söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Çağdaş ve gelişmiş ülkelerde çevre konusunda gerek eğitimle gerekse çıkarılan yasalar ile insanlar yaşadıkları çevreye daha saygılı ve daha duyarlı davranıyorlar. Ülkemizde ne yazık ki doğal güzelliklerimiz ve çevremiz siyasi rantlar, ekonomik çıkarlar ve plansız yapılaşmalarla talan ediliyor. İstanbul Gezi Parkı’nda üç yıl önce yaşanan ve toplumun birçok kesimini Gezi Parkı’nın, ağaçların korunması için bir araya getiren toplumsal duyarlılık, hassasiyet ve dayanışmada gördüğümüz çevremizi, ağaçlarımızı, ormanlarımızı siyasi mekanizmanın yanlış kararlarına rağmen koruyabildiğimizdir. Oysa bir şehrin giysisi ve güzelliği olan çevresel zenginliklerimizi korumak ve bizden sonraki nesillere daha yaşanılır bir dünya bırakmak toplumun her kesimi gibi devleti yönetenlerin de başlıca görevi olmalıdır.” dedi.

“Çevremizi koruyan, çevreye saygılı hizmetleri ve projeleri Muğla’yı geleceğe tertemiz taşımak için hayata geçirdik.”

Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasından sonra kısa süre içerisinde katı atık düzenli depolama tesisleri, hafriyat alanları, kıyılardan atık toplama tekneleri ve su ayak izi, karbon ayak izi gibi çevreci hizmet ve projeleri hayata geçirdiklerini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’yı tertemiz çevresi, doğası, toprağı ve denizleriyle geleceğe taşımak istediklerini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün; “Muğla, doğal güzellikleri, sahip olduğu eşsiz coğrafyasıyla korunması gereken özel bir şehir. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak çevremizi koruyan, çevreye saygılı hizmetleri ve projeleri Muğla’yı geleceğe tertemiz taşımak için hayata geçirdik. 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutluyor, herkesi çevre konusunda sorumluluk almaya, duyarlı davranmaya davet ediyorum.” dedi.