Meclis Canlı

Başkan Gürün’den birliktelik mesajı


16.01.2020


Muğla Büyükşehir Belediyesi, İl genelinde düzenleyeceği Sivil Toplum Kuruluşları Bilgilendirme Toplantısını Menteşe İlçesinde başlattı. Toplantıda konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Tüm İlçelerinde “Muğla” çatısı altında toplanıp bir birliktelik içerisinde hareket etmeleri gerektiğini vurguladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi 13 İlçede düzenleyeceği Sivil Toplum Kuruluşları Bilgilendirme toplantısının ilkini Menteşe’de gerçekleştirdi. İlk olarak Büyükşehir Belediyesinde görev yapan Daire Başkanları, Menteşe İlçesinde faaliyet gösteren tüm STK’ları ziyaret ederek sorun ve önerileri aldı. Ardından bu görüşmeler rapor haline getirilerek Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e sunuldu. Başkan Gürün STK’larla yapılan tüm görüşmelerin detaylarını incelerken burada ortaya çıkan şikayet ve görüşler doğrultusunda toplantıda bilgiler verdi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 48 Dernek, Meslek Örgütü ve Sendika olmak üzere 200 STK üyesi ve Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları katıldı.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş konuşmasında STK’larla yapılan iş birliğinin önemine vurgu yaptı. Gümüş, “Menteşe Belediyesi Büyükşehir Yasasının ardından kuruldu. Burada İlçemize Başkanımız Osman Gürün’ün büyük hizmetleri oldu. Menteşe Belediyesi ve Büyükşehir belediyesi olarak STK’larla işbirliğinin önemine inanıyor ve gerekli birçok hizmette görüşlerini alıp iş birliği içinde çalışmanın önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

STK’lara Belediye Hizmetleri Anlatıldı

Toplantıda konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün,  STK üyelerinin kendi dallarında bilgi sahibi olduğunu ancak belediye hizmetleri konusunda kendi alanları dışında birçok şeyi bilmediklerini vurguladı. Bu nedenle her ilçede STK’ları bilgilendirme toplantısı yapacaklarını söyleyen Başkan Gürün, “Öncelikle tüm STK’larımızı ziyaret ettik ve şikayetlerinizi görüş ve önerilerinizi aldık. Daha sonra burada alınan talepler doğrultusunda tüm STK’lara geri dönüş sağlayarak hepsine özel bilgilendirme mektupları yolladık. Burada şunu tespit ettik. Herkesin ilgili olduğu konular var ve o konuda bilgi sahibi. Ancak diğer konularla ilgili çok fazla bilgi sahibi olunmadığını gördük. Dolayısıyla bu bilgi eksikliklerini ortadan kaldırmak için bu toplantıyı düzenleme kararı aldık. Genel olarak Muğla’da neler yapılıyor neler yapıldı ve neler yapılacak konularında bilgi sahibi olmanız için bu toplantıyı düzenledik” dedi.

Başkan Gürün, “Muğla’da Biz Büyük Bir Aileyiz”

Seydikemer’den Bodrum’a kadar tüm Muğlalıların aynı ailenin fertleri olduğunu söyleyen Başkan Osman Gürün, “Herhangi bir İlçede yaşanan olumsuzlukta veya olumlu bir olayda tüm Muğla üzülüp sevinebilmeli. Muğla’nın yerleşim ağına baktığımızda biz Yörük obaları gibi yerleşim sağlamışız. Türkiye’nin hiçbir büyükşehrinde bizde olduğu gibi bir yapılanma söz konusu değil. 5 büyük 100 bin nüfusun üzerinde merkezimiz var. Çok büyük bir coğrafyadayız ve burada her yere eşit hizmet götürmeye çalışıyoruz.

Bu kadar geniş coğrafyada 10 yıllardır yapılamayan alt ve üst yapı sorunları çok büyük. Ancak biz bunları bilerek göreve geldik ve bunları ilmek ilmek çözmeye ve  Muğla’yı alt yapısıyla üst yapısıyla hepimizin gurur duyduğu bir şehir haline getirmeye çalışıyoruz. 13 İlçe 569 Mahalle ye hizmet veriyoruz. Bunu yapmak için 6 bölgeye ayırdık şehrimizi. Bir bütünün 6 parçası olarak hizmet veriyoruz. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra “Hedefimiz Bir Muğla Bir” dedik. Şunu itiraf edelim Muğla bir olamadı. Herkes kendi yöresiyle kendisini ifade etti. Fethiyeliyim Bodrumluyum Marmarisliyim dedi ancak Muğlalıyım demedi. Bizim bütün Muğla’yı bir olarak düşünmemiz gerekiyor. Onun için Hedefimiz Bir Muğla Bir diyerek telkin etmek adına bu sloganı kullanıyoruz. Ve büyük bir ailenin ferdi olduğunu herkese anlatmaya çalışıyoruz” diye konuştu. 

Başkan Gürün, “Muğla’ya 2019-2024 Yılları Arasında 2 Milyar 737 Milyon TL Yatırım Yapacağız”

2019-2024 yıllara arasında yapılacak olan yatırımların belirlendiğini ve olağanüstü bir durum olmadığı takdirde projelerini tek tek hayata geçireceklerinin altını çizen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “İl genelinde 5 yıllık dönem için 2 milyar 737 milyon liralık yatırım yapacağız. Muğla’mızı çok daha yaşanabilir alt ve üst yapısıyla gurur duyduğumuz bir kent haline getireceğiz. Bugüne kadar Menteşe ilçemize 244 milyon 327 bin TL’lik yatırım yaptık. Göreve geldiğimizde Muğla Türkiye’nin en borçlu üçüncü Büyükşehir Belediyesi idi. Şu anda bu sıralama her geçen yıl düşüyor. Yaptığımız ödemeler ve borçlanmadaki mali disiplin ile borçlarımızı ödemeye devam ediyoruz. Ama bunun yanında yatırımlar da devam ediyor. 2019-2024 yılları arasında Menteşe’ye 378 milyon liralık yatırım yapıyoruz. Menteşe’de devam eden büyük yatırımlarımız arasında Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi 42 milyon 810 bin TL, bölge müzesi 16 milyon 846 bin TL, Menteşe Belediyemiz ile birlikte yürüttüğümüz Kent Meydanı düzenlemesi 36 milyon 344 bin TL ve Yağ Hali 2 milyon 059 bin TL maliyetle hayata geçiriyoruz. Biz Muğla’da büyük bir aileyiz. Bu aileye siz değerli STK üyeleri ve toplumun tüm paydaşları ile birlikte yönetmeye devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından Basın Yayın Halkla İlişkiler ve Muhtarlıklar Daire Başkanı Taner Yiğit belediye hizmetleri ile ilgili detaylı bir sunum yaparak katılımcılara bilgi verdi. Sunumun ardından Büyükşehir Belediyesinde görev yapan Daire Başkanları katılımcıların sorularını tek tek cevaplayarak ilgili alanlarda bilgiler verdi.