Meclis Canlı

Başkan Gürün’den Basın Bayramı Mesajı


23.07.2015

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 24 Temmuz Basında sansürün kaldırılışının 107. Yılı ve Basın Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Gazeteciliğin diğer mesleklere göre daha büyük sorumluluklar taşıdığını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün; “Demokratik ve çağdaş toplumlarda basın 4. kuvvettir. Yaptıkları tarafsız, güvenilir, objektif haberlerle toplumu bilgilendirme, aydınlatma görevi basının ve gazetecilerindir. Basın mensupları habercilik kurallarına uymalı, araştırmalı, yaptıkları haberlerde her iki tarafı da dinleyerek gerçekleri olduğu gibi yansıtmalıdır. Mesleki olarak birçok zorlukla karşılaşan gazetecilerin siyasi baskılardan uzak, tarafsız bir şekilde görevlerine yerine getirebilmesi toplumun menfaatleri ve geleceği için de önemlidir. Ancak günümüzde gazeteciler mesleki zorluklarının yanında siyasi iradeyle de mücadele etmekte, taraf ve bertaraf olmamak arasında gidip gelmektedirler. Amaçları toplumu doğru bilgilendirmek olan ve yaptıkları haberler yüzünden tutuklanan gazetecilerin sayısı ne yazık ki günümüzde küçümsenemeyecek kadar fazladır.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdırlar. Basın, milletin umumî sesidir. Bir milleti aydınlatma ve uyarmada bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, özet olarak bir milletin mutluluk hedefi olan müşterek istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.” Sözlerinin gazeteciliğin ne kadar önemli bir meslek olduğunu anlattığını söyledi.

 Kamuoyunun gerçekleri öğrenmesi için tüm zorluklara göğüs geren, çoğu zaman canlarını bu yolda feda eden halkın gözü, kulağı olan, basın dünyasının bütün değerli, fedakar, emekçi gazetecilerin 24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı’nı kutluyorum.” dedi.