Başkan Gürün’den Anlamlı 1 Eylül Dünya Barış Günü Mesajı

31.08.2016

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutladı.

Türk Milleti olarak “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” cümlesini kurabilen Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi bütün dünyanın örnek aldığı bir Başkomutana, devlet adamına, lidere sahip olduklarını hatırlatan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün bütün coğrafyalarda kalıcı barışların sağlanması için herkese büyük sorumluluk düştüğünü söyledi.

“Mavi Gökyüzü Barış Güvercinlerinin, Sokaklar Çocukların”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Ülkemizde ne yazık ki hain terör olayları yaşanmakta, masum vatandaşlarımız, askerlerimiz, polislerimiz şehit olmaktadır. İnsanların en mutlu anlardan biri olan düğünlere bile terör olaylarını alet eden hainler 54 vatandaşımızı, çocuklarımızı ne yazık ki bizden almıştır. Terörün dili, ırkı, dini, mezhebi, ülkesi, milleti olmaz. Hangi coğrafyada yaşanırsa yaşansın terör olayları, savaşlar son bulmalı, insanların özgürce yaşayacağı mutlu bir dünya inşa etmeliyiz. Masa başında savaşlara, sınırlara karar verenler, Ortadoğu’yu savaş alanına çevirerek bu işi sektör haline getirenler barışı bütün coğrafyalar ana dil yapmalı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” cümlesini örnek almalıdır. 1 Eylül Dünya BARIŞ Günü’nün rengarenk uçurtmaların barış güvercinleri ile birlikte mavi gökyüzünü süslediği, sokakların çocuklara oyun alanı olduğu, düğünlerde hep birlikte kol kola halayların çekildiği, barış türkülerinin hep bir ağızdan söylendiği günleri getirmesini diliyor, Barış Günü’nü kutluyorum.” dedi.