Meclis Canlı

Başkan Gürün’den Adalet ve Demokrasi Haftası Mesajı


23.01.2018

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 24 Ocak Adalet ve Demokrasi Haftası'nda aydınlık bir Türkiye için fikirleri, düşüncelerini ortaya koyan ve bu uğurda canlarını feda eden tüm aydınlarımızı saygı ve şükranla andı.

24 Ocak'ın Adalet ve Demokrasi Haftası'nın başlangıcı, çok değerli gazeteci, yazar Uğur Mumcu'nun ve hizmetleri ile halkın gönlünde taht kuran Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın aramızdan ayrılış tarihi olduğunu hatırlatan Muğla Büyüksehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, ülkemizin çağdaşlaşması, aydınlanması, Adalet ve Barış içinde yaşaması için çalışan bütün aydınlarımızı saygı ve şükranla andıklarını söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; "Ülkemizde Hak, hukuk, adalet, Demokrasi, özgürlüklere, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Atatürk'ün devrimleri ile aydınlanan Türkiye Cumhuriyeti'nde fikirleri, yazdıkları, yaptıkları ile günümüze ışık tutan ve bu uğurda canından olan çok değerli aydınlarımız var. Ne yazık ki ülkesi için adalet, demokrasi isteyen bu değerlerimizi katleden suçlular bulunamamış, adalet yerini bulmamıştır. 24 Ocak Adalet ve Demokrasi Haftası'nda herkes için adaletin olduğu, demokrasiyi benimseyen, özgürlükler içinde bir ülke diliyor, başta Uğur Mumcu olmak üzere bütün devrim şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyorum." dedi.