Başkan Gürün’den 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

01.12.2017

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün bir kaza sonucu ya da doğuştan engelli bireylerin engelsiz bireyler gibi hayatlarını devam ettirebilmeleri, hareket edebilmeleri ve evleri dışına çıkarak sosyal yaşam içerisinde daha fazla görünür olabilmelerini sağlamanın devletin ve yerel yönetimlerin vazifesi olduğunu söyledi ve Büyükşehir Belediyesi olarak  engellerin sevgi ve hizmetlerle aşıldığı engelsiz bir Muğla yaratmak için çalıştıklarını söyledi.

“Sevgi ve hizmetlerle engelleri aşıyor, engelsiz bir Muğla için çalışıyoruz.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Sağlıklı, engelsiz bir vatandaş olarak bizler için normal olan, hayatımızı kolaylaştıran, yaşam standartlarımızı arttıran her şey doğuştan ya da sonradan bir rahatsızlık veya kaza sonucu engelli olan vatandaşlarımızın da hayatını kolaylaştırmalı, onlar da evlerinden çıkarak rahatça sosyal yaşam içerisindeki yerlerini alabilmeleridir. Ayrıca engelli bir bireye ömrü boyunca bakan ailelerimiz özellikle annelerimizin de yaşamlarını kolaylaştırıcı, onlara yardımcı olacak hizmetler hayata geçirilmeli, onların bu fedakarlığı paylaşılmalıdır. Büyükşehir Belediyesi olarak insan odaklı, vatandaşlarımıza dokunan, şehrimizi güzelleştiren ve koruyan hizmetleri gerçekleştirirken bütün vatandaşlarımızı düşünerek ve onların yerine kendimizi koyarak projelerimizi hayata geçiriyoruz. Ulaşımda dönüşümle Muğla genelinde bütün araçlarımızın engelli rampalı, güvenli ve modern hale gelmesini sağladık. Türkiye’de ilk olan kısa mola hizmetimizle engelli bir evladı olan annelerimize bir nefes, evlatlarımızın da bir arada olduğu, keyifli vakit geçirdiği merkezi Muğla’mıza kazandırdık. Engelsiz plajlarla yaz aylarında engelli vatandaşlarımızın denize ulaşmasını sağlıyoruz. Engelsiz salıncaklarla özellikle engelli çocuklarımızın kendilerini biraz daha özgür hissetmelerini amaçlıyor,  farklı sosyal aktiviteler, spor karşılaşmaları, müze gezileri ile de engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşam içinde daha fazla yer almalarını istiyoruz. Sevgi ve hizmetlerle engellerin aşarak engelsiz bir Muğla için çalışıyoruz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde zihinlerdeki ön yargıların, engellerin ortadan kalktığı, engelli vatandaşların toplum içinde daha aktif rol aldığı, engelli bireye sahip ailelerimizle birlikte, sevgiyle engellerin aşıldığı engelsiz günler diliyorum.” dedi.