Meclis Canlı

Başkan Gürün’den 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı


02.12.2016



Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajında, sosyal hayat içerisinde engelli bireylerin engelsiz bireyler gibi hareket edebilmesi, görünür olması ve yaşamlarını sürdürebilmesinin en öncelikli vazifeleri olduğunu, engelli vatandaşlar ve aileleri için yapılan hizmetlerin, sağlanan kolaylıkların bir toplumun gelişmişlik seviyesi ve çağdaşlığı ile doğru orantılı olduğunu söyledi.

Engelsiz Bir Muğla İçin Çalışıyoruz

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Ülkemizde ve Muğlamızda yapılan hizmetler yaşam standartlarını yükseltmeli, çağa ayak uydurmalı ve bütün vatandaşlarımızı kapsamalıdır. Bir kaza sonucu ya da doğuştan bir engelle yaşamak zorunda kalan vatandaşlarımız için hayatı kolaylaştırmalı, ailelerinin yanında olmalı, onların sosyal hayata daha fazla katılmalarını sağlayacak hizmetler hayata geçirilmelidir. Muğlamızda Büyükşehir Belediyesi olarak hizmetlerimizde engelli bireylerimiz ve engelli bireye sahip olan ailelerimize ayrı bir önem veriyoruz. Türkiye’de bir ilk olan Kısa Mola hizmetimizle engelli bireye sahip ailelerimize evlatlarını geçici bir süre gözü arkada kalmayacak şekilde emanet edebileceği sıcak bir ortam sağlıyor, özel hayatları için zaman yaratıyoruz. Yaz aylarında denize girmek isteyen engelli vatandaşlarımız için Muğla sahillerinin 5’inde engelsiz plajlarımızı faaliyete geçirdik. Evde bakım hizmetimizle, engelli nakil araçlarımızla, ulaşımda engelli rampalı otobüslerimizle, engelli bireylerimizi bir araya getiren sosyal etkinliklerle engelsiz bir şehir yaratmaya çalışıyoruz. Bu hizmetlerimizin yanında ilçe belediyelerimizle birlikte hareket ederek hizmet binalarının engelli erişimine uygun hale getirilmesi, yaya kaldırımları, engelli araç park yerleri, engelli evlerine rampa yapılması gibi birçok hizmeti hayata geçirerek Muğla’da engelleri ortadan kaldıracağız.” dedi.

Çağdaş toplumların engelli, engelsiz ayrımı yapmadan bütün vatandaşları için iş, barınma, eğitim, sağlık alanında hizmetleri yerine getirmesi gerektiğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, evinden dışarıda engellerin olmadığını bilerek sosyal yaşam içerisinde kendisini daha güvende, sıradan bir birey gibi hisseden vatandaşların hayata daha çok bağlanacağını, mutlu olacağını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde zihinlerdeki ön yargıların, engellerin ortadan kalktığı, engelli vatandaşların toplum içinde daha aktif rol aldığı, engelli bireye sahip ailelerimizle birlikte, sevgiyle engellerin aşıldığı engelsiz günler diliyorum.” dedi.