Meclis Canlı

Başkan Gürün’den 23 Nisan Mesajı


21.04.2017

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Atatürk’ün bütün dünya çocuklarına armağanı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan bir mesaj yayımladı.

23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılarak milletin egemenliğinin padişahtan alınıp halka verildiğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Atatürk’ün çocuklara armağanı 23 Nisan’ı çocuklarımızla doyasıya kutlayarak bütün milletimizi bir araya getiren ulusal bayramlarımıza sahip çıkmamız gerektiğini belirtti.

 “Ata’mızın Çocuklara Armağanı, Ulusal Egemenliğimizin Bayramı 23 Nisan Kutlu Olsun”

Ülke olarak çok önemli günlerden geçtiklerini, birlik ve beraberlikle bugünleri aşabileceklerini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 23 Nisan tarihinin Kurtuluş Savaşı esnasında farklı şehirlerden zorlu şartlarda gelen mebuslarla tek yumruk olan Türk Milleti için çok önemli bir tarih olduğunu belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün; “Türkiye Büyük Millet Meclisi yani halkımızın hür iradesinin temsil edildiği, duvarlarında Atatürk’ün “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” yazan karar mekanizması 23 Nisan 1920 yılında bütün yurttan zorlu şartlarda gelebilen mebuslarımız tarafından kuruldu. 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkan, Erzurum, Sivas kongrelerini düzenleyen Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ülkemizi işgalcilerden kurtarmak için halkımızın bir araya gelmesini ve Ankara’da halkın temsilcileri ile bir meclisin kurulmasını sağladı. Halkın hür iradesi ve görüşlerinin temsil edildiği meclisin açıldığı tarihi de savaşların olmadığı barışın hüküm sürdüğü tertemiz bir dünyada büyümeleri gereken tüm dünya çocuklarına armağan etti. Bizler de Ata’mızın çocuklara armağanı 23 Nisan’ı çocuklarımızla, hep birlikte doyasıya kutlamalı ve bizleri bir araya getiren, bir arada tutan ulusal bayramlarımıza sahip çıkmalıyız. Bütün çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, bu özel günü çocuklarımıza armağan eden Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyorum.”dedi.