Meclis Canlı

Başkan Gürün’den 18 Mart Mesajı


17.03.2016



Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için bir mesaj yayımladı.

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde barış ortamını bozmaya çalışanlar, siyasi çıkarları için açılım adı altında taviz verenler nedeniyle günümüzde de yaşanmakta olan terör olayları ve çatışmalarda vatan evlatlarının şehit olduğunu hatırlatan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Türk milletinin bütün unsurları ile tem yumruk olarak birlik ve beraberlik içerisinde bugünleri de atlatacağını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Dünya, birçok savaş görmüş ve bunlar tarih sayfalarında yerlerini almıştır. Oysa bundan 101 yıl önce 18 Mart 1915’de tarih sayfalarında yerini alan Çanakkale Zaferi’ni, Yurtta Sulh Cihanda Sulh diyen komutanın önderliğinde özgürlükleri, vatan toprakları, evlatları için savaşan bir ulus yazmıştır. Asker sayıları ve mühimmat olarak daha güçlü olan işgal kuvvetlerini, Çanakkale Boğazı’nda durduran, Çanakkale’nin denizden ve karadan geçilemeyeceğini tüm dünyaya gösteren Türk Milleti, 7’den 70’e göstermiş olduğu direniş ve birliktelikle bağımsızlıkları için mücadele eden diğer milletlere de örnek olmuştur.” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askerlik dehasının ve üstün komutanlık özelliklerinin Çanakkale Savaşı’nda işgalci kuvvetler ve işbirlikçiler tarafından daha iyi anlaşıldığını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Çanakkale’de yaşanan sadece bir savaş değil, vatan topraklarının savunması için Türk Milleti’nin bütün unsurları ile doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine tek yumruk olarak göstermiş olduğu bir birliktelik, bir direniş, bir özgürlük mücadelesi, bir fedadır. Bu duygularla, Çanakkale Zaferi’nin 101.yılını kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bu vatan toprakları için canını feda etmiş bütün şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.” dedi.