Meclis Canlı

Başkan Gürün’den 10 Kasım Mesajı


09.11.2017

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79.yılında bir anma mesajı yayımladı.

 

Türk Milleti'nin atası, aydınlığı, yol göstereni Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün fikirleri, eserleri, ilkeleri ile Türkiye Cumhuriyeti’nde ve dünya ülkelerinde yaşadığını ve daima yaşayacağını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün aramızdan ayrılışının 79.yılında Atatürk’ü büyük bir özlem ve saygıyla andıklarını söyledi.

 

“Atatürk Türk Milleti İçin önder, devlet adamı, asker, yol gösteren bir rehber yani herşey demektir”

 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün; "Mustafa ailesi için bir evlat, Mustafa Kemal eğitim ve okul hayatında başarılı bir öğrenci ve askerdi. Mustafa Kemal Atatürk ise Türk Milleti için bir asker, bir önder, başkumandan, Gazi, devlet adamı, cumhurun başı yani herşey demektir. Sadece Türk milleti için değil dünya devletleri için de unutulmaz bir liderdir. Kimisi savaş cephelerinde, masa başında bileğini bükemedikleri için, kimisi yoktan bir ülkeyi var ettiği, verilen özgürlük mücadelesini örnek aldıkları için, kimisi kısa zamanda başardığı devrimlerle ülkesini kalkındırdığı için, kimisi de saltanat, halifelik prangalarından sonra tam demokrasi ile bütün yurttaşlarına eşit haklar vererek güçlü bir Cumhuriyet'i kurduğu için Atatürk'ü örnek almakta, Avrupa'dan Asya'ya ülkelerinde Ata'mızın heykellerine, sözlerine ev sahipliği yapmaktadırlar. Atatürk çağdaş fikirleri, dönemini aşan, günümüzü aydınlatan ileri görüşlülüğü, ilkeleri ile evrensel bir lider, devlet adamıdır. Bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'nin bir ferdi olarak özellikle günümüzde Ata'mızın ilkelerine, fikirlerine, devrimlerine her zamankinden daha fazla sahip çıkmalı, onun aydınlattığı yoldan ilerlemeliyiz. 10 Kasım 1938 tarihinde aramızdan bedenen ayrılsa da yaşadığımız topraklarda ve dünyada ilkeleri, fikirleri, eserleri ile yaşayan ve daima yaşayacak olan Ata'mızı büyük bir özlem ve saygıyla anıyorum.” dedi.