Başkan Gürün’den 15 Temmuz Mesajı

14.07.2017

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 15 Temmuz Darbe Girişiminin birinci yılında bir mesaj yayımladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının demokrasisine, vatanına, milletine, özgürlüklerine Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözündeki gibi sahip çıktıklarını ve darbeye izin vermediklerini söyledi. Türkiye’nin darbelerden çok çektiğini hatırlatan Başkan Gürün 15 Temmuz darbesinin her yönleri ile araştırılmasının ve aydınlatılmasının gerekliliğinin altını çizdi.

15 Temmuz’da Türk Milleti “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” dedi

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “15 Temmuz 2016 tarihinde devletin önemli kadrolarına sızan fetöcü vatan hainleri tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde 249 vatandaşımız şehit oldu, 2 bin 193 gazimiz var. Türkiye Cumhuriyeti’nin vatanını, atasını seven, ülkesine, bayrağına bağlı vatandaşları, askerleri, polisleri tarafından tek yürek olarak önlenen darbe girişimiyle Türk Milleti tekrar göstermiştir ki; “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir”. 15 Temmuz hain darbe girişiminden dersler alınmalı, bu sürece ülkemizin nasıl getirildiği, bütün yönleri ile mutlaka araştırılmalı ve aydınlatılmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi  “Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır.” Ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak, demokrasimize sahip çıkmak için Atatürk ilke ve devrimlerinden ayrılmamalı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerlerine sahip çıkmalıyız. 15 Temmuz’da fetöcü vatan hainlerine sokakları, meydanları dar eden bu uğurda şehit olan vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyor, gazilerimize de sağlık ve şifa diliyorum.” dedi.