Meclis Canlı

Başkan Gürün Yıllar Sonra Tıp Fakültesi Sıralarında


17.09.2015

Başkan Gürün Yıllar Sonra Tıp Fakültesi Sıralarında

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’da yeni hizmete giren Tıp Fakültesi Morfoloji binasında Tıp öğrencilerini ziyaret ederek geleceğin doktor adaylarına başarılar diledi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Hastanesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevres Hürriyet Aydoğan ile birlikte Tıp Fakültesi Morfoloji binasında bu yıl Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni tercih eden 82 doktor adayını ziyaret ederek Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ve Dr. Osman Gürün olarak öğrencilerle sohbet etti.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Hastanesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevres Hürriyet Aydoğan, Tıp Fakültesi’ne bu yıl 82 öğrencinin kayıt yaptırdığını ve öğrenci sayılarının 300’e ulaştığını söyledi ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e geleceğin doktor öğrencilerine ziyareti için teşekkür etti.

“Bir insana faydalı olmak, onun acısını dindirmek,  ona yardımcı olmak duygusu sizleri ayakta tutar” 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’da Tıp Fakültesi açılmasıyla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin eğitim, öğretim anlamında daha da zenginleştiğini, yeni kurulmasına rağmen Tıp Fakültesi’nin değerli dekanı ve başarılı öğretim üyeleri ile kısa zamanda Ege’nin Tıp Merkezi haline geleceğini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla’da Tıp Fakültesi’nin kurulması bir doktor olarak beni mutlu ediyor. Bende Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanarak Ortopedi ve Travmatoloji bölümünü seçtim ve halk arasındaki deyimi ile kırık çıkıkçı oldum. Üniversitede iki buçuk yıl baş asistan olarak çalıştıktan sonra 1979 yılında işimi ve eşimi alarak Muğla’ya geldim. Muğla’ya geldiğimde Muğla’da Ortopedi doktoru yoktu. İki buçuk sene tek ortopedi doktoru olarak Muğla ilinde vatandaşlarımıza hemşire arkadaşlarımızla mesai saati gözetmeden hizmet verdik. 1979 yılından 1999 yılına kadar yirmi yıl severek ve özveriyle yaptığım meslek hayatımda toplam 200 bin hasta muayenesi, 20 bin ameliyat yaptım. Hayatta hangi mesleği yaparsak yapalım mutlak suretle insanı severek hizmet etmemiz lazım. Özellikle birçok fedakarlık gerektiren doktorlukta insan sevgisi mesleğin zorluklarına dayanmak açısından çok önemli. Bir insana faydalı olmak, onun acısını dindirmek,  ona yardımcı olmak duygusu sizleri ayakta tutar. Muğla Tıp Fakültesi’ni kazanan bütün doktor adayı meslektaşlarımı kutluyorum. Sizlerle Tıp Fakültesi sıralarında yıllar sonra buluşmak beni çok mutlu etti. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi yeni kurulduğu için heyecanlı ve sizlere en üst seviyede eğitim vermek isteyen çok değerli dekanınız ve öğretim üyeleriniz var. Doktor olarak Muğla’dan ayrıldığınızda burayı ikinci memleketiniz olarak göreceksiniz. Çünkü Muğla, coğrafi yapısı, kültürel değerleri ve insan yapısıyla çok özel bir şehir. İnsanların birbirlerine sevgiyle, hoşgörüyle baktığı, hemşerilik duygularının geliştiği önemli bir kent. Sizleri buradan beyaz önlüklerinizle mezun edeceğiz, hepinizin yolu açık olsun.” dedi.