Meclis Canlı

Başkan Gürün Yılbaşı Kutlamalarına Katıldı


30.12.2017

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı ve Menteşe Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin ortaklaşa düzenlediği Yılbaşı kutlamalarında çocuklar ile bir araya geldi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı ve Menteşe Kent Konseyi Engelliler Meclisinin ortaklaşa düzenlediği Yılbaşı kutlamalarına katıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Yılbaşı etkinliğinde çocuklar ve gençlerle bir araya gelen Başkan Gürün, katılımcılarla birlikte pasta keserek 2018’i kutladı.

“Engelsiz Bir Şehir Yaratmak İçin Yerel Yönetimler Olarak Çalışıyoruz”

Engelsiz bir şehir yaratmak için yerel yönetimler olarak çalıştıklarını belirten Başkan Gürün, “Büyükşehir Belediyemiz sosyal ve vatandaş odaklı hizmetleriyle Türkiye’de ilkleri yapmaya, vatandaşlarının daha çağdaş, daha modern bir Muğla’da yaşaması için projeler üreterek hayata geçirmeye devam ediyor. Türkiye’ de ilk olan kısa mola hizmetini hayata geçirdik. Bunun yanı sıra fiziksel engelli bireylerin denizle buluşmasını sağlayacak olan yürüyüş platformu, özel şezlonglar, özel soyunma kabinlerini barındıran halk plajlarına kurulan tesisler ücretsiz olarak engelli vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Yüzde 93’lük orana ulaşan dönüşümle birlikte Engelli rampalı, klimalı, kamera kayıt sistemli, çevre dostu motora sahip son teknoloji ürünü araçların Muğla’ya kazandırılmasıyla ulaşımda kalite artarken, ücretsiz seyahat hakkı olan 65 yaş üstü, engelli, şehit yakını, gazi ve diğer vatandaşlar özel halk otobüsüne dönüşen yeni hatlardan rahat bir şekilde faydalanabiliyor. Ayrıca Muğla’da evde bakım hizmeti, hasta nakli, halk kart gibi birçok yeni ve çağdaş projeyi hayata geçirdik” ifadelerini kullandı.

 “Umutlu Yüreklerle Geleceğe Birlikte Yürümeliyiz”

Gençlerin ve çocukların ülkenin umudu ve geleceği olduğunu söyleyen Başkan Gürün, “Çocuklarımız, konservatuvar öğrencilerimiz ve Muğla Kent Konseyimizle birlikte 2018 yılbaşı etkinliğinde bir araya geldik. Onların yüzlerindeki gülümseme bizim için en büyük mutluluktur. Yaşamaktan ve hizmet etmekten gurur duyduğumuz Muğlamızda birlik ve beraberlik içerisinde 2018 yılında da proje ve hizmetlerimizle vatandaşlarımıza ulaşmaya, yanlarında olmaya devam edeceğiz. Sevginin gönüllerde, hoşgörünün dillerde, gülümsemenin yüzlerde olduğu birlik ve barış içerisinde umutlu bir 2018 diliyor, bütün vatandaşlarımızın yeni yılını kutluyorum” dedi.